Έρχονται οι “στάσιμοι” ελεγκτές στον ΟΑΣΘ

Μια νέα μέθοδο ελέγχου κομίστρων εισάγει ο ΟΑΣΘ. Πρόκειται για τους στάσιμους ελεγκτές οι οποίοι με ευγένεια και σεβασμό θα ελέγχουν καθόλη την διάρκεια του δρομολογίου τα εισιτήρια και τις κάρτες των επιβατών.

Περιπου 80 ελεγκτές κόμιστρου , τόσο παλαιοι, όσο και νέοι εκπαιδεύονται πάνω στην νέα διαδικασία.Ορισμενοί από αυτούς θα δρομολογηθούν ως στάσιμοι.

Επιπλέον εφεξής η έκδοση προστίμου θα γίνεται ηλεκτρονικά (όχι με τα κλασσικά μπλοκάκια), και γι’αυτό τον λόγο οι ελεγκτές έχουν εφοδιαστεί με τα κατάλληλα έξυπνης κινητά.

Η σελίδα μας, thesstrans , επικροτεί την προσπάθεια αυτή του ΟΑΣΘ, για την μείωση της εισιτήριο διαφυγής. Σε πρόσφατο άρθρο μας, είχαμε αναλύσει την αύξηση των ελέγχων.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΘ:

Νέες μεθόδους για τον έλεγχο των εισιτηρίων εισάγει ο ΟΑΣΘ! Για την καλύτερη λειτουργία του χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τους «Στάσιμους Ελεγκτές», που σύντομα θα βρίσκονται στα λεωφορεία του Οργανισμού.Οι «Στάσιμοι Ελεγκτές» θα βρίσκονται εντός των λεωφορείων, σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής, και η παρουσία τους θα είναι εμφανής. Σκοπός τους θα είναι να επιβλέπουν την επικύρωση του εισιτηρίου από τους επιβάτες και να ζητούν την επίδειξη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών ή των δικαιολογητικών δωρεάν μετακίνησης από όσους επιβάτες δεν επικυρώνουν εισιτήριο.Ο ΟΑΣΘ στοχεύει στο να λειτουργεί αποτρεπτικά η παρουσία των «Στάσιμων Ελεγκτών», σε όσους δεν έχουν πρόθεση να επικυρώσουν εισιτήριο.Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός προχωρά στην εκπαίδευση – επιμόρφωση των ελεγκτών κομίστρου, παλαιών αλλά και νέων, και διοργανώνει σχετικά σεμινάρια, καθώς προγραμματίζεται συνολικότερη αναδιοργάνωση της διαδικασίας ελέγχου κομίστρου.«Έχουμε δρομολογήσει την εκπαίδευση περίπου 80 ατόμων, ελεγκτών κομίστρου, οι οποίοι σύντομα θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους, κάποιοι από αυτούς με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ως τώρα λειτουργούσαν», σημειώνει ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων ΟΑΣΘ, Χρήστος Χατζηγεωργίου.Έτσι, ο έλεγχος κομίστρου δεν θα γίνεται μόνο με τον γνωστό τρόπο επιβολής προστίμου, αλλά και με προληπτικό έλεγχο.«Θα εισάγουμε την έννοια του ‘‘Στάσιμου Ελεγκτή’’, σε ολόκληρο το δρομολόγιο ενός λεωφορείου, όπου με ειδική ενδυμασία ο ελεγκτής θα κάνει αισθητή την παρουσία του», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγεωργίου.Εξάλλου, η έκδοση των προστίμων θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και για τον λόγο αυτό οι ελεγκτές θα χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και θα έχουν μαζί τους φορητές εκτυπωτικές συσκευές.Στο μεταξύ, στα σεμινάρια γίνεται ειδική αναφορά στον τρόπο συμπεριφοράς των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευγενικοί απέναντι σε όλους τους επιβάτες, τόσο αυτούς που επικυρώνουν εισιτήριο, όσο και στους παραβάτες.«Ο έλεγχος κομίστρου γίνεται πάντα με ευγένεια, ευπρέπεια, σεβασμό στον επιβάτη και χωρίς καμία διάκριση σε οποιονδήποτε», τονίζει ο τμηματάρχης ελέγχου κομίστρου ΟΑΣΘ, Ηλίας Μπινόπουλος.

Δείτε το βίντεο που εξέδωσε ο οργανισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *