Τα αραιά δρομολόγια του ΟΑΣΘ προκαλούν προβλήματα και στα ΚΤΕΛ – Ζημιές από επιβάτες σε λεωφορείο!

Το Μάρτιο του 2020, η πολιτεία ανέθεσε μέρος του αστικού έργου στην ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., η οποία το εκτελεί με ιδιαίτερη επιτυχία και χωρίς προβλήματα, εκτός από μια γραμμή, η οποία σε μεγάλο μήκος, συμπίπτει με γραμμή του ΟΑΣΘ.Πρόκειται για τη γραμμή 83 “Θεσσαλονίκη-Λαγκαδάς”, η οποία….έχει αφετηρία τη στάση “Αγία Φωτεινή”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία και το Παλέ ντε Σπορ.

Η γραμμή είναι “ημιαστική”, υποτίθεται δηλαδή ότι φτιάχθηκε για να εξυπηρετεί τους επιβάτες του Λαγκαδά και όχι επιβάτες που κινούνται μέσα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιούν τα αστικά του ΟΑΣΘ

.Επειδή όμως, η συγκεκριμένη γραμμή διασχίζει την Εγνατία και μετά τη Λαγκαδά, μέχρι τη Σταυρούπολη, έχοντας ίδιο με τη γραμμή 27 του ΟΑΣΘ, δρομολόγιο, έγινε περιζήτητη και σε επιβάτες του ΟΑΣΘ, οι οποίοι τη χρησιμοποιούν, όχι για να πάνε στο Λαγκαδά, αλλά για να πάνε στη Σταυρούπολη. Μη βρίσκοντας λεωφορείο του ΟΑΣΘ, μπαίνουν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη γραμμή, που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τους κατοίκους των χωριών του Λαγκαδά, να δέχεται μεγάλο όγκο επιβατών, για αποβίβαση σε στάσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, στις οποίες το αστικό του ΚΤΕΛ σταματά υποχρεωτικά για να παραλάβει επιβάτες για τον Λαγκαδά.

Το πρόβλημα εντείνεται ιδιαίτερα, τα βράδια του Σαββάτου, στο τελευταίο δρομολόγιο των 23.15. Εκείνη την ώρα, υπάρχουν λιγοστά αστικά του ΟΑΣΘ, που δεν “σηκώνουν” τη ζήτηση, με αποτέλεσμα, νεαροί κυρίως επιβάτες που επιστρέφουν από διασκέδαση στο κέντρο, να “προτιμούν” το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που κάνει την ίδια διαδρομή, μέχρι τη Σταυρούπολη, αφού το εισιτήριο είναι κοινό.

Οι οδηγοί του ΚΤΕΛ, έχουν εντολή να τηρούν τη νομοθεσία περί πληρότητας 85% (ΚΥΑ 66436 / ΦΕΚ Β’ 4919/24-10-2021), με αποτέλεσμα να μην παίρνουν κόσμο από άλλες στάσεις μετά την αφετηρία, σε κάποιες όμως πρέπει να σταματήσουν για αποβίβαση επιβατών, που δεν θα έπρεπε να μπουν καν, στο συγκεκριμένο λεωφορείο.Τότε, συμβαίνει αυτό που συνέβη το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 23.30′. Το αστικό είχε ήδη πληρότητα 85% από την αφετηρία, επιβάτης όμως ζήτησε να κατέβει στη στάση Αριστοτέλους. Στη στάση αυτή περίμεναν δεκάδες νεαροί, που ήθελαν να πάνε στη Σταυρούπολη. Ο οδηγός εξήγησε ότι το λεωφορείο είναι για τους κατοίκους των χωριών και τους ζήτησε να περιμένουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ της γραμμής 27.

Οι νεαροί όμως “έκαναν ντου”, όρμησαν στο λεωφορείο, έσπασαν τις πόρτες και …έθεσαν το 100θέσιο MAN A20 του ΚΤΕΛ, “εκτός μάχης” για ένα μήνα στο συνεργείο, αφού έσπασαν και κατέστρεψαν το μηχανικό και υδραυλικό μηχανισμό των θυρών, προκαλώντας ζημίες χιλιάδων ευρώ.

Ο οδηγός κάλεσε την τροχαία, η οποία επέβαλε την τάξη, το ΚΤΕΛ έστειλε αμέσως εφεδρικό λεωφορείο, που εξυπηρέτησε τους κατοίκους του Λαγκαδά, αλλά θα πρέπει οι αρμόδιοι (ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ) να βρουν λύση στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των Δυτικών Συνοικιών, τα βράδια του Σαββάτου, με πύκνωση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ προς τις δυτικές συνοικίες.

Φωτογραφίες απο το λεωφορείο

sakisgeorgiadis.blogspot.com, 8/11/2021

One Reply to “Τα αραιά δρομολόγια του ΟΑΣΘ προκαλούν προβλήματα και στα ΚΤΕΛ – Ζημιές από επιβάτες σε λεωφορείο!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *