Εκτός Κυκλοφορίας τα Solaris της Λειψίας!!

Η είδηση της καθήλωσης εντός του αμαξοστασίου Σταυρούπολης του ΟΑΣΘ, των 49 οχημάτων που ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε παραχωρήσει στον οργανισμό για την εκτέλεση δρομολογίων κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε ειδησαιογραφικά Sites. Δεν μου προκαλεί καμιά εντύπωση η είδηση μιας και εξαρχής ήταν γνωστή η έλλειψη κλιματισμού επιβατών αλλά η ύπαρξη μόνο για τον οδηγό. Καθόλου παράλογο αν αναλογιστούμε ότι αποτελούν μεταχειρισμένα οχήματα της Λειψίας, μιας πόλης με χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ΟΑΣΘ ,μέσω της διοίκησης του είχε ενημερώσει ότι θα μεριμνήσει για την τοποθέτηση κλιματισμού, κάτι το οποίο δεν έγινε προφανώς (όπως και πολλά άλλα βέβαια).

Tο πλήγμα δεν είναι μεγάλο μιας και κατά Μ.Ο. κυκλυφορούσαν 15 οχήματα και ως επί το πλείστον στις γραμμές 19,20,32 κ 34. Στις γραμμές αυτές τοποθετήθηκαν όσο το δυνατόν περισσότερα λεωφορεία-αντικαταστάτες.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακατάλληλα για την κυκλοφορία στην Θεσσαλονίκη, για μια σειρά από λόγους που δεν χρειάζεται προς το παρόν να αναφερθούν εδώ

Τα Solaris δρομολογούνται σε ήπιες γραμμές και δεν διαθέτουν συμβατό σύστημα τηλεματικής με αυτό του ΟΑΣΘ και ο εντοπισμός τους ήταν ούτος ή άλλος αδύνατος

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης, προχώρησαν στην εξής δήλωση:

Η κοροϊδία με τα λεωφορεία – «σαπάκια» από τη Λειψία, που έπιαναν φωτιά στις ανηφόρες του Χορτιάτη, έλαβε και επίσημα τέλος. Η ακαταλληλότητα των οχημάτων, που με «δόξα και τιμή» υποδέχονταν πριν από λίγους μήνες οι Καραμανλής, Ζέρβας και Σκόδρας, οδηγεί τα μόλις 17 λεωφορεία που εκτελούσαν δρομολόγια, πίσω στα αμαξοστάσια.Εκεί όπου βρίσκονται ακινητοποιημένα από την πρώτη ημέρα 32 ακόμα οχήματα του είδους.Η απόσυρσή τους αποδίδεται στην έλλειψη κλιματισμού και παραθύρων.Η ευθύνη για την προμήθειά τους, την σπατάλη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και την κοροϊδία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης εν μέσω κορωνοϊού και συνωστισμών ανήκει ολόκληρη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ. Η έκθεση των επιβατών στους κινδύνους του κορωνοϊού και η απαξίωση του ΟΑΣΘ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, θα μας βρει όλους απέναντι.

Με πληροφορίες από voria.gr

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments