Προβληματική η στάση ”ΙΕΚ” για τους επιβάτες

Μετά από επικοινωνία του Κ. Τουπεκτζή Ευστράτιου, συντονιστή κυκλοφοριακού έργου αστικής συγκοινωνίας των ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ με την ιστοσελίδα μας, για την γνωστοποίηση του προβλήματος. Συγκεκριμένα αναφέρει :

Από τους ελέγχους επί των γραμμών που εκτελούμε έργο αστικής συγκοινωνίας από κοινού και με τον ΟΑΣΘ, κατά τις βροχερές ημέρες ,παρατηρείται η συγκέντρωση λιμναζόντων νερών εμπρός από στέγαστρο στάσης αναμονής επιβατών με κίνδυνο την κατάβρεξη τους.

Προβλήματα κατά τις βροχερές μέρες

Συγκεκριμένα, έπειτα από συνθήκες ισχυρής ή και μέτριας βροχόπτωσης υπάρχει άμεση συγκέντρωση βρόχινων νερών στο οδόστρωμα και  στον περιβάλλοντα χώρο εμπρός στο στέγαστρο της στάσης ΄΄ΙΕΚ΄΄ με κωδικό 36005 επί της οδού Περαίας-Θεσσαλονίκης και με κατεύθυνση τον Α.Σ.ΙΚΕΑ, τα οποία σε συνδυασμό με την ταχύτητα διέλευσης των διερχομένων αυτοκινήτων και λόγω αδιαφορίας των αυτοκινητιστών, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ώθηση μέρους όγκου ακάθαρτων νερών με κατεύθυνση το σημείο που αναμένουν επιβάτες για την επιβίβαση τους στα λεωφορεία.

Πρόκειται για πολυσύχναστή στάση όπου αναμένουν μαθητές

Να τονιστεί πως ένα μεγάλο ποσοστό επιβατών που αναμένουν στο σημείο είναι μαθητές, καθώς στην περιοχή λειτουργούν τα ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ(14ο χλμ Θεσσαλονίκης- Περαίας) και το 2ο ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ. 

Πλήθως γραμμών διέρχονται από την συγκεκριμένη στάση

 Από το σημείο διέρχονται οι επιστροφές των γραμμών: 

  • 68Α Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΕΙΑ   
  • 69 ΙΚΕΑ – ΕΠΑΝΟΜΗ    72 Α.Σ. ΙΚΕΑ-Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ   
  • 76 Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ   
  • 87 ΙΚΕΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΡΥΣΙΟ   
  • 88 ΙΚΕΑ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ   
Επιτακτική η άμεση εύρεση λύσης, για την ασφάλεια των επιβατών

Παρακαλούμε για την άμεση ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ως προς την επιδιόρθωση του σημείου με έργα απορροής των λιμναζόντων νερών ή αν δεν είναι εφικτό τότε με μελέτη μετακίνησης της στάσης, θωρακίζοντας την βασική αρχή της ασφάλειας των επιβατών.

Ακολουθούν εικόνες από την στάση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *