Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Επιπλέον 39 λεωφορεία από Δευτέρα -Να φύγουν τα ταξί από τις λεωφορειολωρίδες

τις σημαντικές καθυστερήσεις που σημειώνονται στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ τις τελευταίες ημέρες αλλά και στις παρεμβάσεις που ζητά ο Οργανισμός για τη διευκόλυνση της κίνησης των αστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, μιλώντας στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV100.

Ο κ. Σκόδρας απέδωσε τις σημαντικές καθυστερήσεις και το γεγονός ότι πολλά λεωφορεία περνούν από τις στάσεις χωρίς καν να σταματούν, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, το οποίο έχει ενταθεί το τελευταίο 10ήμερο. “Όλοι βιώνουμε την υπερβολική κίνηση και το μποτιλιάρισμα που υπάρχει σε όλους τους δρόμους της πόλης, σχεδόν όλες τις ώρες. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα άρχισε να αυξάνεται μετά τη ΔΕΘ και το τελευταίο 10ήμερο έχει επιδεινωθεί δραματικά. Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε διπλασισμό του χρόνου που χρειάζεται το λεωφορείο για να διασχίσει τη διαδρομή. Για παράδειγμα, η διαδρομή Συντριβάνι- Σιδηροδρομικός Σταθμός” που είναι ο βασικός άξονας στο κέντρο της πόλης, έχει φτάσει να χρειάζεται 40-45 και 50 λεπτά για να διασχίσει μια απόσταση που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήθελε το 1/3 ή το 1/4 του χρόνου. Αυτό έχει ως συνέπεια τα λεωφορεία να μη μπορούν να φτάσουν στις στάσεις” τόνισε ο κ. Σκόδρας.

Επιπλέον 39 λεωφορεία από Δευτέρα

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ τόνισε ότι καθημερινά πραγματοποιούν δρομολόγια περίπου 450 αστικά λεωφορεία στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως είπε, από την ερχόμενη Δευτέρα ο στόλος πρόκειται να ενισχυθεί με επιπλέον 39 λεωφορεία τα οποία μισθώθηκαν μέσω leasing. “Σήμερα παραλάβαμε τις πινακίδες. Ταξινομήθηκαν ακόμη 39 λεωφορεία, τα οποία θα μπουν από Δευτέρα στην κίνηση, ενώ το επόμενο διάστημα περιμένουμε άλλα 12” ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

“Να φύγουν τα ταξί από τις λεωφορειολωρίδες”

Ο ίδιος ζήτησε επίσης αύξηση της αστυνόμευσης στους λεωφορειοδρόμους, ενώ προανήγγειλε ότι ο Οργανισμός θα ζητήσει ανάκληση της απόφασης που επέτρεπε στα ταξί να εισέρχονται στις λεωφορειολωρίδες. “Σταδιακά πρέπει να επανέλθει η λειτουργία των λεωφορειογραμμών. Θα στείλουμε ένα σχετικό αίτημα ώστε να ανακληθεί η απόφαση που επέτρεπε την κίνηση και άλλων οχημάτων, όπως τα ταξί, στις λεωφορειολωρίδες. Εκείνο που θα ζητήσουμε επίσης είναι να γίνει καλύτερη αστυνόμευση, διότι παρατηρούμε πέρα από την κίνηση οχημάτων στις λεωφορειολωρίδες, ακόμη και σταθμευμένα οχήματα σε αυτές”.

Πρόστιμα σε εργαζόμενους που δεν κάνουν rapid test

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων που δεν υποβάλλονται, ως οφείλουν, σε διαγνωστικό έλεγχο σε εβδομαδιαίο επίπεδο.”Οι υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει τέτοιες περιπτώσεις. Ο αριθμός μεταβάλλεται καθημερινά. Επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ για κάθε εβδομάδα που δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόδρας.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments