Πρόστιμα σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με το sakisgeorgiadis.blogspot.com:

Πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράλειψη rapid test, επέβαλε ο Κρατικός Οργανισμός στους 60 ανεμβολίαστους υπαλλήλους του (κυρίως οδηγούς), που δεν ήταν συνεπείς στην υποχρέωσή τους, να διενεργούν 2 διαγνωστικούς ελέγχους την εβδομάδα εφόσον είναι ανεμβολίαστοι.

Τα πρώτα πρόστιμα είναι της τάξης των 1.200 ευρώ αφού αφορούν σε 4 τεστ, που δεν διενεργήθηκαν.Τα πρόστιμα κοινοποιούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή perssonel.oasth.gr, όπου ….εισέρχονται με κωδικό οι εργαζόμενοι και υπογράφονται από τον Διευθυντή Γιώργο Ζαρίφη κι όχι τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Σκόδρα.

Το συνδικάτο κάλεσε ήδη τους εργαζόμενους να καταθέσουν ενστάσεις και όλοι πιστεύουν ότι τα , τα πρόστιμα θα ακυρωθούν, ως “μη νόμιμα επιβληθέντα, από αναρμόδιο όργανο”, καθώς, το πρόστιμο επιβάλλεται “με πράξη του αρμόδιου για την εκκαθάριση και πληρωμή των δαπανών οργάνου”, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4207, στο οποίο αναφέρεται η απόφαση και αφορά “υπαλλήλους του δημοσίου”.

Οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ πληρώνονται από την ΕΑΠΔ, αλλά δεν είναι ακριβώς “υπάλληλοι του δημοσίου” κι αυτό θα αποτελέσει νομικό επιχείρημα των εργαζόμενων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *