Φαγοπότι KAI στον ΟΑΣΘ

 

Επέστρεψαν και πάλι …

Ο τομέας των συγκοινωνιών δεν θα έλειπε από το φαγοπότι της κυβέρνησης, οπού και για άλλη μια φορά βρήκε ευκαιρία, αυτή και οι φίλοι της να φάνε τα λεφτά μας….

Ενώ εκατοντάδες οχήματα του ΟΑΣΘ κυριολεκτικά σαπίζουν μέσα στα αμαξοστάσια, γραμμές ξεπουλήθηκαν στα ΚΤΕΛ και μεταχειρισμένα οχήματα του 2006 έως και 2010 δηλαδή 10-15 χρονών ήρθανε να αντικαταστήσουν νεότερα του ΟΑΣΘ….

Παράλληλα οχήματα που έκλεισαν τα 23 έτη και ενώ ορισμένα εξ αυτών είναι σε λειτουργική κατάσταση αποσυρθήκαν…

Οχήματα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα πληρώνονται για 3000 ευρώ κάθε μηνά!!

Λεωφορεία που οι ευρωπαίοι ξεφορτωθήκαν και τα αγόρασε η γνωστή εταιρία που τα ενοικιάζει στον ΟΑΣΘ…

Παρόμοιας παλαιότητας (και σε ορισμένα ΚΤΕΛ παλαιοτέρα) προμηθευτήκαν τα 4 ΚΤΕΛ που εκτελούν τις κρατικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ

Στην περίπτωση των ΚΤΕΛ , 17,5 εκατομμύρια ευρώ για 2 χρονιά εκτέλεσης του έργου και στα μεταχειρισμένα της γνωστής εταιρίας 20 εκατομμύριων για ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ  των οχημάτων…

Συνολικά 37,5 εκατομμύρια δαπανήθηκαν για να μην παραμείνει ούτε ένα όχημα μετά από 2 και 30 μήνες αντίστοιχα… Για να κυκλοφορούν στην Θεσσαλονίκη Citaro 1 που σταμάτησαν να παράγονται το 2006….. (Τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και Σερρών κυκλοφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό Citaro 1)

Με τα ίδια χρήματα αγοράζαμε λιγότερα, αλλά καταλληλότερα νέα οχήματα για την Θεσσαλονίκη τα οποία θα παρέμεναν

Για άλλη μια φορά εκμεταλλευομένη την πανδημία η κυβέρνηση βόλεψε αυτούς που ήθελε! Είτε με απευθείας ανάθεση στα ΚΤΕΛ, είτε με φωτογραφικούς διαγωνισμούς για εκμίσθωση οχημάτων….

Βγαίνουν τώρα διάφοροι πολιτικοί και υπερηφανεύονται ότι κατάφεραν να υπερδιπλασιάσουν τον στόλο, προσμετρώντας τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ όταν η προηγούμενη Διοίκηση του κ. Παππά κυκλοφορούσαν τα ιδιά οχήματα, χωρίς ΚΤΕΛ και χωρίς μεταχειρισμένα….

Υ.γ.1 : Το όχημα 38 του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά, ενώ όχημα του ΚΤΕΛ Σερρών σώθηκε οριακά από φωτιά….

Υ.γ.2 : Οχήματα της γνωστής εταιρίας έχουν ήδη παρουσιάσει δεκάδες βλάβες

Ακολουθούν φωτογραφίες από το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης…. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές….

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments