Αποπνικτική η κατάσταση σε ακινητοποιημένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ – Επιβάτες άνοιξαν μόνοι τους τις πόρτες!

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν χτες το βράδυ σε λεωφορείο της γραμμής Ν1, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Μακεδονία. Πρόκειται για το δρομολόγιο που ξεκίνησε από τα ΚΤΕΛ στις 00:45,με αριθμό στόλου 901. Αφού γέμισε με επιβάτες, και ήταν υπερπλήρες (ήδη οι επιβάτες δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν από την Μητροπολίτου Γεννάδιου), ακινητοποιήθηκε περί την 01:00 στο φανάρι της Αγίας Σοφιάς. Το αίτιο ήταν ένα φορτηγάκι της αστυνομίας που μπλόκαρε την Εγνατία προς τα ανατολικά.

Το κλίμα εντός του υπερπλήρες οχήματος ήταν αποπνικτικό, με την ζέστη αφόρητη και πολλοί επιβάτες άρχισαν να αδιαθέτουν, με αίσθηση λιποθυμίας μιας και ηταν στοιβαγμένοι σαν παστές σαρδέλες. Το όχημα δεν διέθετε κλιματισμό σε λειτουργία παρά τις αυξημένες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Την όλη κατάσταση επιδείνωσε ο οδηγός ο οποίος παρά τις εκκλήσεις και τα ουρλιαχτά των επιβατών δεν άνοιγε τις πόρτες για να αποβιβαστούν οι επιβάτες οι οποίοι ήταν ήδη 10 λεπτά εντός του λεωφορείου – σάουνας. Τότε οι επιβάτες – με προτροπή ορισμένων – ανέλαβαν την κατάσταση μόνοι του και άνοιξαν τις πόρτες του λεωφορείου, γυρίζοντας τις βαλβίδες εκτάκτου ανάγκης και το στοιβαγμένο πλήθος απελευθερώθηκε, ενώ οι πόρτες παρέμειναν ανοιχτές ώστε να εισέλθει φρέσκος αέρας.

Το όχημα παρέμεινε ακινητοποιημένο για μισή ώρα και έπειτα συνέχισε το δρομολόγιο προς αεροδρόμιο. Αν και μέχρι στιγμής δεν είχε ενημερωθεί κάνεις αναφορικά με το ενδεχόμενο εκτροπής, που οδήγησε στο παραπάνω σκηνικό, τα επόμενα δρομολόγια εκτελέστηκαν με εκτροπή παραλιακά.

Η απαράδεκτη στάση της αστυνομίας που κράτησε τον δρόμο κλειστό και δεν μπήκε καν στον κόπο να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να διευκολύνει την αναστροφή του ογκώδους οχήματος το οποίο είχε μέσα 130-150 άτομα δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον της για τον πολίτη…( Αναστροφή γιατί ήταν αδύνατο να στρίψει στις κάθετες του συγκεκριμένου σημείου.) Παράλληλα η αντίδραση του οδηγού να μην ανοίξει τις πόρτες εκτός στάσης είναι αμφιλεγόμενη, λόγω της επικινδυνότητας να λιποθυμήσει κάποιος επιβάτης εντός του οχήματος, αλλά και του ενδεχομένου παρασυρσης επιβατών από κάποιο μηχανάκι.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments