Ποδήλατα και Πατίνια στα Λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

 
τμήμα της τελευταίας εν
ενεργία απόφασης 

 Η Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει την εναλλακτική πράσινη μετακίνηση μέσω ποδηλάτων και πατινιών. Ποδηλατοδρόμοι και λοιπές διευκολύνσεις έχουν δημιουργηθεί από την πολιτεία. Αν και αποτελούν μια εξαιρετική λύση μεταφοράς, αρκετοί χρήστες κάποια στιγμή χρειάζονται για ποικίλους λόγους , τόσο έκτακτους, όσο επί μόνιμης βάσης την μεταφορά των ποδηλάτων-πατινιών τους στα ΜΜΜ. Στον αντίποδα οι αστικές συγκοινωνίες αδιαφόρησαν για την μεταφορά στα λεωφορεία, ποδηλάτων και πατινιών. Τα συμβατικά ποδήλατα απαγορεύονται εντός των οχημάτων

 Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση οικ. Α27733/2213/2015 – ΦΕΚ 1181/Β/19-6-2015 καταλήγουμε στα εξής:

 

·         Τα πατίνια νοούνται ως σπαστά ποδήλατα και επιτρέπονται εντός συγκεκριμένου σάκου προκαθορισμένων διαστάσεων και μέγιστων διαστάσεων 33 x 66 x 80εκατ., με ιμάντες ασφάλισης από όπου δεν εξέχουν μηχανικά μέρη αυτών.

·         Τα συμβατικά ποδήλατα απαγορεύονται εντός των λεωφορείων.

·         Ο οδηγός μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο , εξαιτίας της πληρότητας των λεωφορείων.

·         Οι επιβάτες που μεταφέρουν ποδήλατα και πατίνια έχουν πάντοτε υπ’ ευθύνη τους την περιουσία τους και ο οδηγός δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια.

·         Οι επιβάτες που μεταφέρουν ποδήλατα και πατίνια πρέπει να τα τοποθετούν σε ελεύθερο τμήμα του λεωφορείου και να μην παρεμποδίζουν την είσοδο και έξοδο.

 

 Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει αν αφαιρεθούν οι ρόδες από τα συμβατικά ποδήλατα, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θεωρείται πλέον ποδήλατο αλλά τμήμα του και ίσως να επιτρέπεται. 
 
Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντοτε, και ορισμένοι οδηγοί δεν απαγορεύουν την είσοδο με ποδήλατα στυλ MBX, όσο και ποδηλάτων με μικρό μέγεθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]