Έπιασαν δουλεία οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ

Σε φαινόμενο ΄΄μάστιγα΄΄ έχει μετατραπεί η εισηριοδιαφυγή τα τελευταία χρόνια στον ΟΑΣΘ. Η πλειοψηφία των επιβατών δεν ακυρώνει εισητήριο κατά την επιβίβαση του σε αυτά. ελεγκτέςΠαρά την βελτίωση των συχνοτήτων παρατηρείται μηδαμινή ακύρωση εισιτηρίων. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Ιστορική αναδρομή
  • 2015: Οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ αδυνατούν να ελέγξουν το φαινόμενο της εισητηριοδιαφυγής και ο οργανισμός απευθύνεται σε ιδιωτική εταιρία ώστε να αναλάβει και αυτή μέσω δικών της ελεκτών το πρόβλημα αυτό. Αν και ονομάστηκαν ΄΄Ομάδα Υποστήριξης και Ελέγχου Επιβατών΄΄ αποτέλεσαν ΄΄ράμπο΄΄ δίχως ανθρωπιά μοιράζοντας με τεράστια ευκολία πρόστιμα παρά την ήδη προβληματική κατάσταση των δρομολογίων στον ιδιωτικό τότε ΟΑΣΘ. Σε κάθε δρομολόγιο που επιβιβάζονται, προκαλούνται διαμάχες μεταξύ επιβατών και ελεκτών.
  • 2016: Φαινόμενα επιβατών να τραυματίζονται στην προσπάθεια να αποφύγουν τους ελεγκτές, να πηδούν από τα παράθυρα αλλά και να ΄΄παίζουν ξύλο΄΄ με τους ελεγκτές έρχονται στην δημοσιότητα. Μεγάλο κύμα δυσαρέσκειας έρχεται από τους πολίτες προς τον οργανισμό. Παράλληλα ο οργανισμός, βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγο της έλλειψης χρημάτων, Σε λίγους μήνες ο ΟΑΣΘ κρατικοποιείται.

Από ελεγκτές ΄΄σύμβουλοι επιβατών΄΄

Με την έλευση του Παππά στην διοίκηση του ΟΑΣΘ ακολουθείται ένα εναλλακτικό μοντέλο, σταματά η σύμβαση μεταξύ της εταιρίας και του οργανισμού. Παράλληλα οι ελεγκτές μετατρέπονται σε συμβούλους των επιβατών,πληροφορώντας τους για τα δρομολόγια και λοιπές πληροφορίες. Οι μέχρι πρότινος ελεγκτές έχουν εντολή να μην κόβουν πρόστιμα στους επιβάτες άλλα να τους ζητούν να ακυρώσουν εισιτήρια. Τα έσοδα ακολουθούν τα λεωφορεία, βρίσκονται σε συνεχή κατρακίλα.

Εκλογές και κορονοιός

Ιούλιος 2019 και εκλέγεται η ΝΔ, η διοίκηση του ΟΑΣΘ περνάει στον Κ. Σκόδρα

Μετά από χρόνια απραγίας έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο. Τι λένε οι οδηγοί για την κατάσταση

Φτάνοντας στην σήμερα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ βλέπει τα έσοδα να έχουν ΄΄πιάσει πάτο΄΄, Από 5 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα έσοδα ορισμένα χρόνια πριν φτάσαμε τον Μάιο του 2021 τα 780 χιλιάδες εύρω. Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν έχουν αυξηθεί και δεν δικαιολογείται η τόση μεγάλη έλλειψη εσόδων. Ενώ τους προηγούμενους μήνες οι ελεγχοι επικεντρώνονταν κυρίως στου Τερματικούς Σταθμούς των γραμμών (πχ ΚΤΕΛ, Ν.Σ.Σ. ΙΚΕΑ), σπανίως οι ελεγκτές επιβιβάζονται και κατά μήκος της διαδρομής.

Οδηγοί : Έχει ξεφύγει η κατάσταση

΄΄Κανείς δεν πληρώνει, όλοι τζάμπα μπαινοβγαίνουν΄΄ λενε χαρακτηριστικά οδηγοί τόσο του ΟΑΣΘ όσο και των ΚΤΕΛ που εκτελούν δρομολόγια στην Θεσσαλονίκη. Οι επιβάτες γνωρίζουν την κατάσταση. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει την ακύρωση των εισιτηρίων σε σχέση με τους επιβάτες που επιβιβάζονται. Οι εικόνες από το ΄΄κομάντο μιλούνε από μόνες τους:

Φτάνοντας στο σήμερα

Η ανάγκη για έσοδα είναι μεγάλη, τα λίζινγκ και τα ΚΤΕΛ πρέπει να πληρωθούν και ο οργανισμός πρέπει να αυξήσει τα εσοδά του.<strong>Παράλληλα έσοδα=”” έχουν=”” πιάσει=”” πάτο=”” αλλά=”” τα=”” λεωφορεία=”” είναι=”” ασφυκτικά=”” γεμάτα.<rong=””> Ο ΟΑΣΘ δρομολογεί ξανά τους ελεγκτές, αυτή την φορά πέρα από τα τέρματα, μπαίνουν και στο ενδιάμεσο των διαδρομών. Ενώ μέχρι το καλοκαίρι οι έλεγχοι γίνονται με βάση τα κρούσματα του κορονοιού στην πόλη, το καθεστώς άλλαξε και οι ελεγκτές κυκλοφορούν κανονικά! Τα πρόστιμα που πέφτουν είναι ακόμα περιορισμένα αλλά έχει ΄΄πέσει σύρμα΄΄ ότι κυκλοφορούν σταδιακά και ακόμα παρατηρείται και πάλι αύξηση εσόδων στα ταμεία του ΟΑΣΘ. Άλλωστε και ο άγιος φοβέρα θέλει και οι λαθρεπιβάτες χρειάζονται μπόκιλη!</strong>Παράλληλα>

Σημείωση 02/11/21

Αρκετά αυστηροί οι έλεγχοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Μετά από χρόνια ελαστικότητας οι ελεγκτές ΄΄δεν χαρίζουν”. Ζητούν επιπλέον και τα δικαιολογητικά για τα μειωμένα εισητήρια, όταν λίγο καιρό πριν δεν κοίταγαν καν τα εισιτήρια.

4 Replies to “Έπιασαν δουλεία οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *