Καταγγελία ποδηλάτη για απρεπή συμπεριφορά οδηγού ΟΑΣΘ

Το Thesstrans έλαβε και αναδημοσιεύει την καταγγελία ποδηλάτη για επικίνδυνο περιστατικό. Για το περιστατικό έχει αποσταλεί καταγγελία και στον ΟΑΣΘ.

Αναλυτικά η καταγγελία :

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Δευτέρα 29/11/2021, περίπου στις 20:15, επί της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, όπου κινούμουν με ποδήλατο με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Πλησιάζοντας στην στάση των γραφείων του ΟΑΣΘ, ο οδηγός του οχήματος 2507 της γραμμής 58, αρχικά επιβράδυνε πίσω μου, αλλά τελικά αποφάσισε να προσπεράσει, ενώ βρισκόμασταν ελάχιστα μέτρα πριν την στάση και σίγουρα δεν προλάβαινε να ολοκληρώσει την προσπέραση. Προφανώς όταν είδα τις προθέσεις του και λόγω της πολυκοσμίας στη στάση, ξεκίνησα άμεσα να φρενάρω, αλλά επειδή ήμουν ήδη πολύ κοντά, όταν σταμάτησε το λεωφορείο βρισκόμουν κυριολεκτικά δίπλα στην 3η πόρτα του, ενώ ο οδηγός άνοιξε αμέσως τις πόρτες, βάζοντας σε πιθανό κίνδυνο και τους επιβάτες που κατέβαιναν, αν εγώ δεν είχα καταφέρει να σταματήσω.

Η αντίδραση μου σε όλο αυτό ήταν να ρωτήσω φωνάζοντας “πόσο βλάκας είσαι”, με αυτόν να περιμένει στη στάση μέχρι να προχωρήσω λίγο, ώστε να ανοίξει την μπροστά πόρτα και να αρχίσει να με προσβάλει και να με απειλεί, χαρακτηριστικά από όλο το παραλήρημα του, θυμάμαι ότι είπε πως αν δεν ήταν σε αυτήν την θέση θα είχε κατέβει να με πλακώσει στο ξύλο. Για να δώσω ένα τέλος στο περιστατικό, αποφάσισα ότι το πιο συνετό πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν απλά να φύγω, για αυτόν όμως απ’ ότι φάνηκε τίποτα δεν είχε τελειώσει, αφού στην συνέχεια με ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής, επιταχύνοντας μάλιστα απότομα για να ακούω τον κινητήρα του και να μου υπενθυμίζει ότι μόλις γυρίσω το κεφάλι μου πίσω το μόνο πράγμα που θα δω είναι μερικοί τόνοι λαμαρινών, ενώ όταν σταμάτησα να κοιτάζω πίσω, κόρναρε, για να μου υπενθυμίσει πάλι την πάρα πολύ επικίνδυνη ύπαρξη του. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο είχε χρειαστεί να φρενάρω, πολύ φοβάμαι ότι αντί να γράφω αυτό το κείμενο, θα βρισκόμουν στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύω από την ανυπόμονη και επικίνδυνη συμπεριφορά κάποιου οδηγού του ΟΑΣΘ (και όχι μόνο) στον δρόμο, αναγνωρίζω ότι οι περισσότεροι οδηγοί φέρονται σωστά και επαγγελματικά όπως θα έπρεπε, δυστυχώς όμως υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις σε αυτούς.

Ελπίζω ότι το κείμενο μου δεν θα αγνοηθεί και θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν τέτοιες αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές από επαγγελματίες οδηγούς, που βάζουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα τόσο των επιβατών τους, όσο και των άλλων χρηστών του δρόμου.

One Reply to “Καταγγελία ποδηλάτη για απρεπή συμπεριφορά οδηγού ΟΑΣΘ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *