Προβλήματα στην καθαριότητα υποδομών του ΟΑΣΘ

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί οι σταθμοί μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ. Εδώ και μέρες παρατηρείται έλλειψη καθαριότητας. Οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν διασκορπιστεί στις ρεμίζες των σταθμών. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς πως καθημερινά, χιλιάδες επιβάτες χρησιμοποιούν τους σταθμούς που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, εν μέσω πανδημίας.

Στον ανατολικό σταθμό ΙΚΕΑ οι οδηγοί του ΚΤΕΛ ανέλαβαν δράση καθαρίζοντας οι ίδιοι τον σταθμό. Παράλληλα η ντροπιαστική κατάσταση στις τουαλέτες έχει χειροτερέψει καθώς η μοναδική τουαλέτα που διατίθεται για τους επιβάτες, έχει βουλώσει. (έχουμε γράψει και για τα δύο θέματα)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstrans το πρόβλημα οφείλεται στην υπομίσθωση του έργου υπερεργολάβο. Συγκεκριμένα ο υπερεργολάβος προσέλαβε μόνο ένα μικρό μέρος των καθαριστριών που υπήρχαν από τον παλιό εργολάβο με αποτέλεσμα την αδυναμία καθαρισμού όλων τον υποδομών. Το πιο σοβαρό της υπόθεσης είναι ότι οι εργολαβικές καθαρίστριες του ΟΑΣΘ (όσες δουλεύουν νύχτα) υπέγραψαν σύμβαση 21 ημερών (!!), ενώ οι ημερήσιες ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί αν θα δουλέψουν.Η παλαιά σύμβαση είχε λήξει πρόσφατα, με τον ΟΑΣΘ να προκηρύσσει νέα πρόσκληση σύμβασης, στις 4/2/22.

Παρότι οι υποδομές χρησιμοποιούνται και από τα ΚΤΕΛ που εκτελούν γραμμές αστικής συγκοινωνίας, το κόστος της καθαριότητα έχει αναλάβει ο ΟΑΣΘ. Μάλιστα το συγκεκριμένο καθεστώς υπήρξε αιτία σύγκρουσης μεταξύ ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ, με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης. Ο ΟΑΣΘ ζητά μεταξύ άλλων ,τα ΚΤΕΛ να πληρώνουν εφεξής, κάποιο τμήμα του κόστους της καθαριότητας, με τα ΚΤΕΛ να αρνούνται.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Σταθμό μετεπιβίβασης του Ν.Σ.Σ. που δημοσιεύτηκαν στη ομάδα ΄΄Θεσσαλονίκη – Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα΄΄. Το Thesstrans είχε αναδείξει παλιότερα το θέμα την κακής κατάστασης του συγκεκριμένου σταθμού μετεπιβάσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *