Χαμηλά τα κρούσματα κορονοιού στους οδηγούς της αστικής συγκοινωνίας

Μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων λόγο της μετάλλαξης Ο, αρκετοί οδηγοί που εκτελούν δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Οι οδηγοί αυτοί όπως είναι αναμενόμενο παραμένουν σε καραντίνα. Το δρομολόγια παραμένουν προς το παρόν ανεπηρέαστα αλλά άγνωστο παραμένει τι θα γίνει στο μέλλον. όπου αναμένεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

To Thesstrans επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κ. Σάκη Γεωργιάδη για το θέμα των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως τα κρούσματα βρίσκονται σε πολύ χαμηλό ποσοστό, της τάξης του 3%. Συγκεκριμένα ανέρχονται σε 12, σε πλήθος 450 οδηγών, ενώ ακόμη 13 άτομα είχανε επαφή με κρούσμα. ”Το ΚΤΕΛ έχει περιθώριο μέχρι 30% έλλειψη σε οδηγούς, όπως λειτουργεί το καλοκαίρι, όταν ίδιο ποσοστό οδηγών βρίσκεται σε άδεια, λέει χαρακτηριστικά. Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει πως μετά την πενθήμερη καραντίνα θα έπρεπε να διενεργείται τεστ ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στην εργασία τους.

Στα αντίστοιχα χαμηλά ποσοστά κινούνται και τα ΚΤΕΛ Σερρών και Κιλκίς. Μάλιστα το ΚΤΕΛ Σερρών ήταν το μοναδικό που εφάρμοσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο προσωπικό του, με την απομάκρυνση όσων δεν εμβολιάστηκαν.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Thesstrans, στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής ,4 οδηγοί έχουν βρεθεί θετικοί και βρίσκονται σε καραντίνα σε ένα πλήθος 21 οδηγών. Εδώ το ποσοστό αγγίζει το 20% και για να μην διαταραχθεί το συγκοινωνιακό έργο, έχουν ΄΄επιστρατευτεί΄΄ οδηγοί από το υπεραστικό τμήμα του ΚΤΕΛ

Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ που νοσούν. Περίπου 40 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα σε ένα πλήθος 1800 εργαζομένων, ήτοι 3%.

Βέβαια,μετά από ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μετρούν την ογδόη απώλεια συναδέλφου τους. Συγκεκριμένα οδηγός της γραμμής 2Κ πέθανε από κορονοίο στην ηλικία των 58 ετών. Η παράταξη στην ανακοίνωση της ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και την διοίκηση του οργανισμού για το άλλαλούμ των πρωτοκόλλων καραντίνας και των ανεφάρμοστων μέτρων προστασίας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Σκόδρας μιλώντας στο Status Fm, ανέφερε ότι έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο ΟΑΣΘ θα ανοίξει σύντομα την 1η πόρτα των οχημάτων και θα επιδιωχθεί ο έλεγχος των επιβατών από τους οδηγούς. Σε αρκετά οχήματα έχει ήδη τοποθετηθεί το νέο διαχωριστικό. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε γράψει ήδη και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: https://thesstrans.com/diaxoristika-porta/

Παύλος Σεργιάννης

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments