Νέα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & leasing ΟΑΣΘ

Σε διαρκή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προχωράνε φορείς που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης μέσω προμήθειας νέων λεωφορείων.

Αρχικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstrans.com, στο ΚΤΕΛ Σερρών, που δραστηριοποιείται στην ανατολική Θεσσαλονίκη μέσα στον Αύγουστο θα δρομολογηθούν 4 νέα οχήματα, για την βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Εντός του Αυγούστου θα τρέξουν οι οι απαραίτητες γραφειοκρατικές (πινακίδες, Κ.Τ.Ε.Ο.) αλλά και οι διαδικαστικές διαδικασίες (όπως τοποθέτηση τηλεματικής, Wi-Fi, μηχανημάτων έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων), ενώ στην συνέχεια θα επιθεωρηθούν από την ομάδα συντήρησης και ποιοτικού ελέγχου ώστε να θα δοθούν στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Πρόκειται για οχήματα Mercedes-Benz Citaro. Τα χαρακτηριστικά τους, που είναι όμοια με αυτά που αγόρασε το ΚΤΕΛ πριν λίγους μήνες, είναι τα ακόλουθα :

  • Πρότυπο εκπομπών ρύπων EURO 5 – Φιλικά προς το περιβάλλον
  • Δυνατή μηχανή 11.500cc & Ισχύς κινητήρα 220 KW (τα κλασσικά έχουν 6.500cc)
  • Πλήρες σύστημα ενημέρωσης επιβατών (αναγγελία, προμετωπίδα)
  • Άνετο και μοντέρνο σαλόνι για τους επιβάτες (καθίσματα αστικού τύπου, υφασμάτινη ταπετσαρία, ανανεωμένη εμφάνιση

Ταυτόχρονα και το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται στην δυτική Θεσσαλονίκη, προσθέτει στον στόλο του 4 σύγχρονα λεωφορεία, για την βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Πρόκειται για 2 προαστιακά λεωφορεία Mercedes-Benz Integro (παρόμοια με αυτά που κυκλοφορούν στις γραμμές 85, 86, 89, 90 και 92) αλλά και δύο ημιαστικά Mercedes-Benz Citaro LE. Οι δύο τύποι οχημάτων είναι αρκετά δυνατοί και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τις γραμμές που εκτελεί το ΚΤΕΛ. Τα οχήματα έρχονται να αντικαταστήσουν παλιότερα, τα όποια έπαθαν σοβαρές βλάβες μετά από ατυχή περιστατικά στην γραμμή 81 (δείτε εδώ και εδώ), αλλά και για να ενισχύσουν τον στόλο. Τα νέα αυτά λεωφορεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα δρομολογηθούν επίσης μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το ένα εκ των δύο Mercedes-Benz Citaro LE, στο Βερολίνο, όπου και δούλευε
Το άλλο εκ των δύο Mercedes-Benz Citaro LE, στο Βερολίνο, όπου και δούλευε

Επιπλέον, δύο νέα οχήματα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και από το ΚΤΕΛ Κιλκίς. Το πρώτο όχημα, που τον προηγούμενο καιρό βρισκόταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία», είναι και αυτό Mercedes-Benz Citaro, όμοιο με τα δύο οχήματα που είχε προμηθευτεί το ΚΤΕΛ Σερρών νωρίτερα φέτος (Αριθμοί στόλου 3011 & 3028). Το δεύτερο όχημα είναι ένα midi MAN A76 το οποίο φαίνεται πως έχει αντικαταστήσει το Neoplan N4411 (αριθμός στόλου 5048).

Το νέο όχημα το ΚΤΕΛ Κιλκίς με αριθμό στόλου 5053

Τέλος, ένα ακόμη Mercedes-Benz Citaro LE, αναμένεται να κυκλοφορήσει και από τον ΟΑΣΘ τις προσεχείς ημέρες, σε συνεργασία με την μισθώτρια εταιρία των οχημάτων leasing, Papadakis Bros. Το νέο όχημα θα έχει τον αριθμό στόλου 2553. Το τελευταίο έτος προστέθηκαν επιπρόσθετα 13 λεωφορεία, για την απρόσκοπτή εφεδρεία leasing οχημάτων προς τον ΟΑΣΘ.

Μέινετε συντονισμένοι στο Thesstrans, σύντομα θα αναδείξουμε τα οχήματα αυτά!

Ευχόμαστε καλοτάξιδα τα νέα οχήματα!

Thesstrans.com

1 ping

  1. […] δυνατοτήτων οχήματα, παρόμοιων χαρακτηριστικών με αυτά που είχανε ενταχθεί πρόσφατα στο ΚΤΕΛ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]