ΟΣΕΘ : Σχεδιασμός Πολυτροπικού Τερματικού Σταθμού Ν. Ελβετίας

Τις μετακινήσεις με μετεπιβίβαση έρχεται να διευκολύνει και να προωθήσει ο σταθμός πολυτροπικών μεταφορών (δηλ. με χρήση πολλών μέσων) που σχεδιάζεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας. Ο συνδυασμός λεωφορείου, μετρό, και αυτοκινήτου θα είναι δυνατός μέσω σύγχρονης κατασκευής του τερματικού σταθμού λεωφορείων με παράλληλη ειδική διαμόρφωση χώρου στάθμευσης για μετεπιβίβαση σε λεωφορεία και μετρό (park & ride) των πολιτών με προέλευση από ανατολικά για τη μετάβασή τους στο κέντρο της πόλης χωρίς αυτοκίνητο. Έτσι, θα επιτευχθεί οικονομία στα καύσιμα, δεν θα χρειάζεται η αναζήτηση θέσης στάθμευσης εκεί και θα βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες λόγω μείωσης των ΙΧ στο κέντρο!

Με το συγκεκριμένο έργο πολυτροπικών μεταφορών με μετεπιβίβαση, πρόκειται να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή της Νέας Ελβετίας, καθώς προβλέπει τη δημιουργία πάρκου/περιαστικού πρασίνου και καλαίσθητων παρεμβάσεων όπως σύγχρονες στάσεις, αρχιτεκτονικές σκάλες πεζών και ΑμεΑ, κλπ. Επιπλέον, θα γίνει η διάνοιξη της αρτηρίας Μιχαήλ Ψελλού με διαμόρφωση σηματοδοτούμενου κόμβου στα Πυλαιώτικα και κυκλικού κόμβου στην άλλη πλευρά για γρηγορότερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού πολυτροπικών μεταφορών, όπως φαίνεται στην εικόνα, η μετεπιβίβαση και χρήση park&ride θα είναι εύκολη και γρήγορη, συνεπώς δεν θα απαιτείται πλέον η χρονοβόρα αναζήτηση θέσης στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η αποφυγή συμφόρησης. Οι οδηγοί θα σταθμεύουν στο χώρο στάθμευσης της Νέας Ελβετίας, θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορείο ή μετρό, και θα φτάνουν στον προορισμό τους. Σημαντικό βήμα για τις βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη!

*Η καμπάνια για ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις μετακινήσεις με μετεπιβίβαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης του Ευρωπαϊκού έργου PE4Trans του Προγράμματος Interreg Europe.

πηγή : oseth.com.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *