Ιστορικά Λεωφορεία Ιδιοκτησίας Thesstrans

Η ομάδα του Thesstrans.com , έχει στην κατοχή της, μερικά ιστορικά οχήματα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Είμαστε μέλος και συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία/BUS OLDTIMERS & REBUILDERS, αποτελώντας την μεγαλύτερη ομάδα ιστορικών λεωφορείων της χώρας.


Σαρακάκης Volvo B10M «Αλέξανδρος» – 11m

Αποτέλεσαν ειδική παραγγελία για τις ανάγκες της ιδιαίτερης γραμμής 23, μια ιστορική γραμμή του ΟΑΣΘ, που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Άνω Πόλης και των Συκεών.

Με το μήκος του να είναι 11 μέτρα, ήταν ευέλικτα και μπορούσαν να κυκλοφορήσουν άνετα στους στενούς δρόμους της διαδρομής. Ο ιδιαίτερα δυνατός κινητήρας της Volvo έκανε τις ανηφόρες να μοιάζουν παιχνιδάκι!

Το διασωθέν 103 κατασκευάστηκε από την «ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε» τον Φεβρουάριο του 1992. Η παραγωγή του έγινε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα! Αποτελεί (μαζί με τα Volvo B10MA & B7RLE «Μακεδονία») τα τελευταία οχήματα « Made in Greece». Αφού προσέφερε με επιτυχία τις υπηρεσίες του στον ΟΑΣΘ, για 16 χρόνια, πουλήθηκε στην Πάτρα ώστε να συνεχίσει την καρίερα του στις αστικές συγκοινωνίες Πατρών (ΚΤΕΑΛ Πατρών). Εκεί έλαβε τον αριθμό στόλου 92, και αποσύρθηκε οριστικά στις 15/12/2020.Από το Μάρτιο του 2022 , 25/03 /2022 , αγοράστηκε και διασώθηκε ως μουσειακό όχημα.

Τα «Αλεξανδράκια» έφεραν αριθμούς στόλου από 101 έως 112. Εκτός από τη γραμμή 23 , είχαν δρομολογηθεί στη γραμμή 78 (με αφετηρία τον Ν.Σ.Σ. τότε) Με την έλευση των νέων 11μέτρων Volvo B7L για τη γραμμή 23 , οι «Αλέξανδροι» δρομολογούνταν σε διάφορες γραμμές όπως: 37 Κρυονέρι, 21 Εύοσμος , 54 Ιωνία, 15 40 Εκκλησιές . Το 112 είχε πουληθεί και αυτό στο ΚΤΕΑΛ Πατρών, ενώ πλέονέχει διασωθεί !


Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]