Το λεωφορείο που βλέπετε δρομολογήθηκε στην γραμμή του Αεροδρομίου από τον ΟΑΣΘ. Δεν διαθέτει αναγγελία στάσεων, ούτε οθόνες ενημέρωσης επιβατών και φυσικά η επιμετωπίδα (οθόνη που δείχνει τον προορισμό) του βρίσκεται εκτός λειτουργίας, Σε όλη την θλιβερή κατάσταση προστίθεται η βλάβη στο σύστημα τηλεματικής και έτσι ο εντοπισμός του είναι αδύνατός, όπως φυσικά και η ενημέρωση των επιβατών για την άφιξη του. Βέβαια να προς υπεράσπιση του ΟΑΣΘ, άρχισε πριν λίγες μέρες η λειτουργία του συστήματος αναγγελίας σε οχήματα leasing. Αν και χρειάστηκαν πάνω από 8 μήνες για κάτι που θα έπρεπε να λειτουργεί από την 1η μέρα, και παρατηρούνται μικροπροβλήματα, αποτελεί ένα βήμα βελτίωσης για τους επιβάτες. Αντίστοιχα θα λειτουργήσουν και οι επιμετωπίδες… κάποια στιγμή.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το συγκεκριμένο μαζί με άλλα 4 όμοια θα αποτελούν τα μόνιμα οχήματα της γραμμής του Αεροδρομίου. Συγκεκριμένα τα οχήματα που θα έχει εφεξής η γραμμή Χ1 του Αεροδρομίου αποτελούν τα 2251,2252(Είχαμε αναδείξει το όχημα με βίντεο),2253,2254,2256. Μόνο ένα από αυτά την στιγμή αυτή έχει επιμετωπίδα σε λειτουργία, το όχημα 2256.
Δρομολογούνται παλαιότερα οχήματα από αυτά που κυκλοφορούσαν μέχρι πρότινος
Τα οχήματα αυτά εκτελούν την 3η τους καριέρα στην Θεσσαλονίκη και έχουν διανύσει ήδη περί τα 600.000 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος 2252, έχει ως ημερομηνία παραγωγής στις 28/08/2008. Κοντινή ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας διαθέτουν και τα υπόλοιπα. Μέχρι πρότινος στην γραμμή Χ1 κυκλοφορούσαν νεότερα οχήματα με λιγότερα χιλιόμετρα στην πλάτη τους. Συγκεκριμένα ήταν τόσο οχήματα ίδιου τύπου (MB Citaro Fl) με κυκλοφορία το 2012 αλλά και οχήματα ΕΛΒΟ VOLVO B9LA με έτος κυκλοφορίας το 2010. Φυσικά τα οχήματα ιδιοκτησίας ΟΑΣΘ διέθεταν πληθώρα παράθυρων άλλα και 4 θύρες, που διευκόλυναν την μετακίνηση με την κεντρική αυτή γραμμή. Επιπλέον υπήρχε η αναγγελία στάσεων και η αναγραφή τους στις οθόνες, απαραίτητο για μια γραμμή που εξυπηρετεί τουρίστες και δεν είναι εξοικειωμένοι με την διαδρομή και στις στάσεις της γραμμής!
Η γραμμή Χ1 δεν αποτελεί την εξαίρεση
Φυσικά αυτή η ΄΄αντικατάσταση΄΄ των μέχρι πρότινος οχημάτων ιδιοκτησίας ΟΑΣΘ με οχήματα Leasing συνέβη στην πλειοψηφία των γραμμές του οργανισμού και κυρίως στα ανατολικά που πάντοτε αντιμετωπίζονταν ευνοϊκότερα. Από τα 350 λεωφορεία που δρομολογεί καθημερινά ο ΟΑΣΘ στις γραμμές που διαθέτει, τα 100 εξ αυτών αποτελούν οχήματα ιδιοκτησίας του οργανισμού. Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του ΟΑΣΘ, τον Αύγουστο του 2019 κυκλοφορούσαν 314 λεωφορεία ημερησίως τα οποία ήταν αποκλειστικά ιδιοκτησίας του οργανισμού. Εύλογα αναρωτιέται κανείς υπήρξε πραγματική βελτίωση στον οργανισμό καθώς από τα 314 οχήματα πέσαμε στα 100…. Τα οχήματα leasing κοστίζουν περί τα 3000 ευρώ τον μήνα έκαστο στον ΟΑΣΘ. Ενοικιάσθηκαν αρχικά 180 και στην συνέχεια άλλα 80 οχήματα και σύμφωνα με την σύμβαση μισθώνονται για 30 μήνες, Συνολικά δαπανούνται περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ., χωρίς να μείνουν τα οχήματα στην Θεσσαλονίκη.
Οι υπεύθυνοι του οργανισμού θα πρέπει να επανεξετάσουν την απόφαση τους για την γραμμή του αεροδρομίου, τουλάχιστον μέχρι να τοποθετηθούν και ενεργοποιηθούν όλες οι απαραίτητες λειτουργίες για την σωστή ενημέρωση των επιβατών.

Ιδρυτής και διαχειριστής του Thesstrans. Από μικρός είχε ιδιαίτερη αγάπη για τις συγκοινωνίες, και ειδικότερα τα αστικά λεωφορεία. Φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ. Αρθρογραφεί ερασιτεχνικά στην ιστοσελίδα Thesstrans, αναδεικνύοντας τα δρόμενα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα δημιουργεί και πολυμέσα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με την βοήθεια των συνεργατών του. Από το 2023, εργάζεται ως οδηγός αστικού λεωφορείου, σε αστικές γραμμές ΚΤΕΛ.
[…] μας για την γραμμή του αεροδρομίου και τα δυο άρθρα (1ο και 2ο) φαίνεται πως ο ΟΑΣΘ θέτει πρόωρανσε εφαρμογή το […]
Παυλο τοσο πολύ σε αρέσει ο όαξθ ;
[…] […]