Πρόσβαση στις Παραλίες της Θεσσαλονίκης με την αστική συγκοινωνία (ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ)- 2024

Η ζέστη να έχει πιάσει για τα καλά και πλήθος κόσμου θέλει να κάνει μια σύντομη βουτιά στις κοντινές παραλίες. Ενδεχομένως η μετακίνηση μετακίνηση αποτελεί ίσως ένα πρόβλημα! Στο παρόν ενημερωτικό οδηγό θα αναφερθούμε στις δημοφιλείς παραλίες της Π.Ε. (νομού) Θεσσαλονίκης και την μετακίνηση από και προς αυτές με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ-ΚΤΕΛ.

Για την ευκολότερη ενημέρωση θα χωρίσουμε τον οδηγό στα ακόλουθα τμήματα :
 1. Σημαντικές πληροφορίες
 2. Παραλίες περιοχής Περαίας– Αγίας Τριάδας
 3. Παραλίες περιοχής Αγγελοχωρίου
 4. Παραλίες περιοχής Επανωμής
 5. Παραλίες περιοχής Ποταμού – Ναυάγιο (Φάρος Επανωμής)
 6. Πληροφορίες για τις γραμμές 70-71
 7. Παραλίες Ασπροβάλτας

Σημαντικές πληροφορίες

 • Η μετακίνηση σε όλες τις γραμμές γίνεται με τα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ
 • Οι απευθείας γραμμές 70 κ 71 που θα αναφερθούν παρακάτω ξεκινούν από 1/7
 • Για την μετάβαση στον Α.Σ. ΙΚΕΑ χρησιμοποιείστε τις γραμμές 2Κ και 3Κ. Η γραμμή 2Κ συνδέει τον Α.Σ. ΙΚΕΑ με τα ΚΤΕΛ μέσω της Εγνατίας και την οδό Βούλγαρη ενώ η γραμμή 3Κ συνδέει τον Α.Σ. ΙΚΕΑ με τον Ν.Σ.Σ. μέσω της λεωφόρου Βασ. Όλγας
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εξπρές γραμμή 01Χ κατεβαίνοντας στην στάση Γεωργική Σχολή». Από την ίδια στάση διέρχονται και οι γραμμές που αναχωρούν και από το ΙΚΕΑ
 • Επισημαίνεται πως κατά την μετάβαση γίνεται επιβίβαση μόνο από την αφετηρία εώς την στάση εμπορικό κέντρο, ενώ η αποβίβαση ξεκινάει από την στάση Εκκλησία για την 70 και Πισσαλίδη για την 71. Κατά την επιστροφή γίνεται επιβίβαση από την αφετηρία εώς την στάση Εκκλησία για την 70 και Πισσαλίδη για την 71 ενώ η επιβίβαση ξεκινάει από την στάση Εμπορικό κέντρο.
Η στάση της Γεωργικής Σχολής

Παραλίες περιοχής Περαίας – Αγίας Τριάδας

Οι παραλία της Περαίας είναι η κοντινότερη στην Θεσσαλονίκη, Αποτελεί μια ειδυλλιακή επιλογή μιας η παραλία διαθέτει Γαλάζια σημαία. Κατά μήκος της βρίσκονται δεκάδες Beach Bar. Η βολικότερη στάση είναι η «Παραλία Περαίας».

Στην συνέχεια της Περαίας βρίσκονται οι Νέοι Επιβάτες. Η διάκριση μεταξύ των 2 περιοχών αυτών είναι δύσκολη και αχρίαστη καθώς κατά μήκος των Παραλιών βρίσκονται δεκάδες μαγαζιά . Η πλησιέστερη στάση στο κέντρο των Νέων επιβατών είναι η στάση «Παραλία Νέων Επιβατών».  

Για την μετακίνηση στις παραλίες που βρίσκονται στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες (Μπαχτσές) χρησιμοποιείστε την Γραμμή 72 και όλες τις παραλλαγές της (72Α/72Β/72Ε).  Η γραμμή έχει αφετηρία τον Ανατολικό Σταθμό Μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ και τερματίζει στην Ν. Μηχανιώνα. Παράλληλα οι γραμμές 71 και 71Α διασχίζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης με απευθείας δρομολόγια από τον Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Πολλοί Θεσσαλονικείς προτιμούν την μη οργανωμένη παραλία δίπλα στο Παλιό Κάμπινγκ ΕΟΤ της Αγίας Τριάδας. Εξαίσια επιλογή αποτελεί και η τοποθεσία Δίπλα στα ΚΑΑΥ. Στην 1η περίπτωση η βολικότερη στάση είναι η «Πλαζ» ενώ για τα ΚΑΑΥ κατεβείτε στην στάση «Θέρετρα». Για την μετακίνηση προς την Αγία Τριάδα χρησιμοποιείστε την Γραμμή 72 και όλες τις παραλλαγές της (72Α/72Β/72Ε) ενώ και η γραμμή 76 εξυπηρετεί με αραιά δρομολόγια την περιοχή. Η γραμμή 76 έχει αφετηρία τον Ανατολικό Σταθμό Μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ και τερματίζει στο Αγγελοχώρι. Παράλληλα, οι γραμμές 71 και 71Α διασχίζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης με απευθείας δρομολόγια από τον Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Παραλίες περιοχής Αγγελοχωρίου

Για την μετακίνηση στο Αγγελοχώρι χρησιμοποιείστε τις Γραμμές 72Α (ΟΑΣΘ) και 76 (ΚΤΕΛ Σερρών) από τον Ανατολικό Σταθμό Μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ. Παράλληλα η γραμμή 71Α (Ν.Σ. Σταθμός – Ν. Μηχανιώνα μέσω Αγγελοχωρίου) διασχίζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης με απευθείας δρομολόγια από τον Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην γραμμή 71Α στο Αγγελοχώρι

Δείτε επίσης:

Παραλίες περιοχής Επανωμής (Πάλιουρα & Παραλία)

Πολύ καλή επιλογή αποτελεί και η παραλία Πάλιουρα της Επανωμής. Υπάρχουν μερικά beach bar και το δημοτικό αναψυκτήριο του δήμου. Η κοντινότερη στάση είναι η «Αγία Παρασκευή», η οποία εξυπηρετείται από την γραμμή 69Β (ΙΚΕΑ – Επανομή – Πάλιουρα), με αφετηρία τον Ανατολικό Σταμό Μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ που εκτελείται από την ΚΤΕΛ Σερρών. Επιπλέον από τις 1/7, ως μέρος των θερινών δρομολογίων κυκλοφορεί από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και η απευθείας γραμμή 70Α για άμεση μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη (Ν.Σ. Σταθμός) στην περιοχή. Επιπλέον, από την περιοχή διέρχονται και τα λεωφορεία της τοπικής γραμμής 77 (Ν. Μηχανιώνα – Επανομή) – εκτελείται από την ΚΤΕΛ Σερρών.

Λεωφορείο της γραμμής 69 του ΚΤΕΛ Σερρών

Γνωστότερη κυρίως στους μεγαλύτερους είναι η περιοχή της παραλίας της Επανωμής. Η παραλία έχει beach bar και αρκετά μαγαζιά για τους επισκέπτες. Επίσης υπάρχει αρκετός χώρος για ελεύθερη κατασκήνωση και διαμονή κατά μήκος της παραλίας. Παράλληλα το πρώην Κάμπινγκ του ΕΟΤ αποτελεί ένα ενδιαφέρον μέρος εξερεύνησης. Η κοντινότερη στάση είναι η «Αγία Μαρίνα».  Χρησιμοποιείστε την γραμμή 69Α (ΙΚΕΑ – Επανομή – Παραλία), που εκτελείται από την ΚΤΕΛ Σερρών. Επιπλέον από τις 1/7 κυκλοφορεί από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και η εξπρές γραμμή 70 για άμεση μεταφορά από την Θεσσαλονίκη (Ν.Σ. Σταθμό) προς την περιοχή. Ακόμη, και από την Παραλία διέρχονται τα λεωφορεία της τοπικής γραμμής 77 (Ν. Μηχανιώνα – Επανομή)

Παραλία περιοχής Ποταμού – Ναυάγιο (Φάρος Επανωμής)

Ίσως η γνωστότερη παραλία εντός της Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Αν και αρκετά απομακρυσμένη από την πόλη της Θεσσαλονίκης, προτιμάται λόγο της εξαιρετικής τοποθεσίας και πανέμορφης θάλασσας. Συγκοινωνιακά καλύπτεται με δρομολόγια από την Επανωμή με την τοπική γραμμή 77Η, η οποία εκτελείται από την ΚΤΕΛ Σερρών.

Η γραμμή αυτή λειτουργεί από τον Ιούνιο, μόνο τα Σαββατοκύριακα και με λίγα δρομολόγια, τα οποία επισυνάπτονται. Από 1 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου εκτελεί δρομολόγια Καθημερινές και Σαββατοκύριακα, κατά τα οποία είναι αυξημένα. Το 1ο δρομολόγιο ξεκινάει στις 08:00 από τον ανατολικό σταθμό ΙΚΕΑ ως 69Η, και ομοίως το τελευταίο τερματίζει στο ΙΚΕΑ στις 22:15. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια ξεκινούν και τερματίζουν στην Επανωμή.

Λεωφορείο Γρ 77Η στον Ποταμό

Για την μετάβαση στην Επανωμή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραλλαγές της γραμμής 69, η οποία εκτελείται από την ΚΤΕΛ Σερρών, 69Α (ΙΚΕΑ – Επανομή – Παραλία), 69Β (ΙΚΕΑ – Επανομή – Παραλία) ή 69Ν (ΙΚΕΑ – Επανομή – Ντουράκι).

Επιπλέον από τις 1/7 κυκλοφορούν από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης φέτος οι εξπρές γραμμές 70 και 70Α για άμεση μεταφορά από την Θεσσαλονίκη προς την περιοχή της Επανωμής. 

Επιπρόσθετα, οι παραλλαγές 88Ε και 88Η της γραμμής 88 (με αφετηρία τον Α.Σ. Μετεπιβίαβσης ΙΚΕΑ και εκτέλεση από την ΚΤΕΛ Χαλκιδικής) τερματίζουν στην Επανωμή.

Πληροφορίες για τις γραμμές 70-71

Και οι δύο γραμμές (με τις παραλλαγές τους) θα ξεκινούν τα δρομολόγιά τους από το Ν.Σ. Σταθμό (φέτος από την οδό Μαργοροπούλου) και μέσω του άξονα Μοναστηρίου – Εγνατία θα κατευθύνονται στην Εθνικής Αμύνης κι από εκεί στην παραλιακή. Η επιστροφή θα γίνεται μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου και ακολούθως μέσω Αναγεννήσεως θα καταλήγουν στο Ν.Σ. Σταθμό.

Κατά την μετάβαση προς τις παραλίες θα γίνεται μόνο επιβίβαση, ενώ η αποβίβαση θα γίνεται στη γραμμή 70 από το κέντρο της Επανομής και μετά και στη γραμμή 71 από την παραλία της Πέραιας και μετά. Κατά την επιστροφή από τις παραλίες θα ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή στην γραμμή 70 θα γίνεται επιβίβαση από το τέρμα και μέχρι το κέντρο της Επανομής και στην γραμμή 71 από το τέρμα και μέχρι την παραλία της Πέραιας, ενώ στις επόμενες στάσεις θα γίνεται μόνο αποβίβαση.

Στην γραμμή 70, με τέρμα στην Παραλία Επανομής (και στην παραλλαγή της, την 70Α, με τέρμα στις Αλυκές), το καθημερινό πρόγραμμα είναι κοινό με αυτό των Σαββατοκύριακων.

Στην γραμμή 71, με τέρμα στη Νέα Μηχανιώνα (και στην παραλλαγή της, την 71Α, με τέρμα στη Νέα Μηχανιώνα αλλά μέσω Αγγελοχωρίου), το πρόγραμμα από Δευτέρα ως Παρασκευή είναι το εξής:

Καθημερινές Ημέρες Θερινής Περιόδου

Τα Σαββατοκύριακα, το πρόγραμμα στη γραμμή 71, διαμορφώνεται ως εξής:

Σαββατοκύριακα Θερινής Περιόδου

Παραλίες Ασπροβάλτας

2 σχόλια

6 pings

 1. Αν δεν κάνω λάθος τα δρομολόγια του 77Η έχουν αλλάξει και έχουν προστεθεί αρκετά παραπάνω (βλ. https://astikathess.gr/νο-77h/)

  1. Καλησπέρα σας, τα δρομολόγια στο site του ΚΤΕΛ Σερρών αφορούν το διάστημα Ιούλιο και Αύγουστο, μόνον τα ΣΚ και ίσχυσε έκτακτως πέρυσι, αυτά που επισυνάπτονται στον οδηγό είναι τα για τα ΣΚ του ιουνίου, τον ιούλιο και τον αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθεί ο οδήγός μετά την ανάρτηση τους από τον ΟΣΕΘ

 1. […] Παραλίες Θεσσαλονίκης […]

 2. […] Παραλίες Θεσσαλονίκης […]

 3. […] Παραλίες Θεσσαλονίκης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]