Άλυτα εδώ και μήνες τα προβλήματα στην εφαρμογή ενημέρωσης του ΟΑΣΘ

Αρκετά προβλήματα έχει η εφαρμογή ενημέρωσης του ΟΑΣΘ. Μη επικαιροποίηση γραμμών, αδυναμίες ενημέρωσής, έλλειψη δρομολογίων, λάθος διαδρομές, ελλείψεις στάσεων είναι μερικά εξ αυτών! Παρά τις όποιες αλλαγές πραγματοποιεί ο οργανισμός στην εφαρμογή, οι χρήστες δεν λαμβάνουν αυτόματα τις ενημερώσεις. Κλασσικό χρόνιο παράδειγμα αποτελεί η αλλαγή των δρομολογίων κάθε 1 Ιουλίου και 1 Σεπτεμβρίου, όπου δεν ενημερώνονται ούτε τα νέα δρομολόγια, ούτε και οι γραμμές 70 και 71 που εκτελούνται κάθε Ιούλιο και Αύγουστο. Ομοίως το 2018 με τις αλλαγές στις γραμμές 2,3,8,78 δεν υπήρξε καμία αυτόματη ενημέρωση και οι χρήστες αναγκάστηκαν να σβήσουν και να επανεγκαταστήσουν την εφαρμογή. Βέβαια με αυτή την διαδικασία χάνονται όλες οι αποθηκευμένες επιλογές των χρηστών (αγαπημένες στάσεις, γραμμές κ.λ.π.)

Αδυναμία εμφάνισης δρομολογίων σε γραμμές ΟΑΣΘ αλλά και ΚΤΕΛ

Το τελευταίο διάστημα τα δρομολόγια των γραμμών απουσιάζουν από την εφαρμογή του ΟΑΣΘ. Βέβαια υπάρχουν αναρτημένα στην τόσο στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ αλλά και σε αυτές των διάφορων ΚΤΕΛ. Ενώ δεν αποτελεί τόσο σοβαρό πρόβλημα για της γραμμές του ΟΑΣΘ, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί για τις γραμμές των ΚΤΕΛ. Η αυξημένη ανάγκη ενημέρωσης των επιβατών ΚΤΕΛ οφείλεται στον περαστικό χαρακτήρα των γραμμών με αραιά δρομολόγια που όμως έχουν συνέπεια. Αντίθετα στις γραμμές του ΟΑΣΘ δεν εκτελούνται τα αναρτημένα δρομολόγια, παρά μόνο αυτά στις πρώτες πρωινές και βράδυνες ώρες, όπου και εκεί είναι απαραίτητη η ενημέρωση!

Πρόβλημα και στους χάρτες!

Ένα ακόμα πρόβλημα παρατηρείται ορισμένες φορές κατά την εμφάνιση χαρτών στην εφαρμογή. Συγκεκριμένα η ανάλυση του εμφανιζόμενου χάρτη είναι πολύ χαμηλή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διακριθεί η τοποθεσία της στάσης. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται απλώς μια άδεια γκρι σελίδα με στάσεις. Παλαιότερα αντίστοιχο πρόβλημα υπήρχε και στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ, όπου εκεί οι χάρτες τις google αντικαταστάθηκαν με αυτούς της εταιρίας Here. οι οποίοι δεν έχουν περιορισμούς. Δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε η ίδια λύση και στην εφαρμογή, που χρησιμοποιούνται οι χάρτες τις google, που πλέον έχουν θέσει περιορισμούς.

Τέλος υπάρχουν και αρκετά κολλήματα κατά την πλοήγηση μεταξύ γραμμών και στάσεων, τα οποία δυσχερένουν την εμπειρία των χρηστών-επιβατών των συγκοινωνιών.

Εύλπιστούμε σύντομα να λυθούν τα όποια προβλήματα ώστε να παρέχεται η μέγιστη δυνατή ενημέρωση των επιβατών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *