Ενισχύεται η γραμμή Νο 45, έρχονται άμεσα 2 νέες γραμμές express

Ο Ο.Σ.Ε.Θ. (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) με σημερινό Δελτίο Τύπου, μας ενημωρώνει ότι:

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΣΕΘ αποφάσισε την έναρξη τριών (3) υποστηρικτικών γραμμών express άμεσα (και επιπλέον 2-3 γραμμών σε αμέσως επόμενη φάση), ως ένα μέτρο προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα βελτιώσει τις καθημερινές συνθήκες μετακίνησής τους και θα απαλύνει τις όποιες επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover).

Αρχικά, στη γραμμή Νο 45 «Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία – Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκιδικής – Cosmos» από την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, και για όλες τις καθημερινές ημέρες τις Χειμερινής Περιόδου θα ισχύει το πρόγραμμα δρομολόγησης Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, δηλαδή με 4 λεωφορεία, και (αύξηση έργου κατά 32 συνολικά δρομολόγια), όπως μας ενημερώνει ο ΟΣΕΘ.

Τα σηματικότερα νέα, ωστόσο του συγκεκριμένου δελτίου τύπου έχουν να κάνουν με την αναφορά σε δημιουργία 2 νεων express λεωφορειακών γραμμών. Αυτές θα είναι:

Λεωφορειακή Γραμμή EXPRESS 1: «Κ.Τ.Ε.Λ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Ανατολικός Σταθμός ΙΚΕΑ» (express)

Η συγκεκριμένη γραμμή θα ενώνει τον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό ΙΚΕΑ με τον Τερματικό Σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία διαμέσου της οδού Τσιμισκή (κέντρο πόλης) και του εμπορικού κέντρου στην δυτική είσοδο της πόλης (One Salonica).

Λεωφορειακή Γραμμή EXPRESS 2: «Τ.Σ. ΕΥΟΣΜΟΥ – Τ.Σ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ»

Η δεύτερη γραμμή θα διασχίζει κρίσιμες περιοχές της πόλης εκκινώντας από τον Εύοσμο, εξυπηρετώντας ένα σημαντικό τμήμα των δυτικών συνοικιών διερχόμενο από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και θα τερματίζει ανατολικά στον τερματικό σταθμό Βούλγαρη. Εκτιμάται ότι η εν λόγω γραμμή θα ελαφρύνει τις ανάγκες για χρήση του ΙΧ οχήματος από πληθυσμιακά κορεσμένες ζώνες.

Οι δύο νέες λεωφορειακές γραμμές express θα λειτουργούν για συγκεκριμένες στάσεις κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας 7:00 – 17:00.

Σύμφωνα πάντα με τον Ο.Σ.Ε.Θ., περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τα ακριβή χαρακτηριστικά κάθε γραμμής (δρομολόγια, ωράρια, ονομασίες και αριθμίσεις) θα ανακοινωθούν άμεσα, ενώ εμείς θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

Τέλος, όσον αφορά τα οχήματα, στις νέες γραμμές θα χρησιμοποιηθούν περίπου 16-18 λεωφορεία, τα οποία θα δρομολογηθούν από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thesstrans, τα λεωφορεία αυτήν την στιγμή μισθώνονται από τον ΟΑΣΘ από τον Όμιλο Παπαδάκη, στον οποίο θα επιστραφούν και θα κυκλοφορήσουν από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Ενώ ο ΟΑΣΘ με την επιστροφή αυτών των 12μετρων οχημάτων θα λάβει (μισθώσει) από τον Παπαδάκη ισάριθμα αρθρωτά (18μετρα).

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]