Μετακίνηση σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης με τα αστικά λεωφορεία

 Οι γραμμές αστικής συγκοινωνίας του ΟΣΕΘ καλύπτουν με μεγάλη επάρκεια τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης μας, Θεσσαλονίκης. Σταθμοί μετεπιβίβασης, σταθμοί ΚΤΕΛ, αεροδρόμιο και τουριστικά μέρη είναι ορισμένα από τα σημεία που καλύπτει ο συγκεκριμένος οδηγός. Ακολουθεί συνοπτικός πίνακας για την σύνδεση μεταξύ των σημείων αυτών

Πως να διαβάσετε τον πίνακα: Επιλέξτε από την οριζόντια στήλη την αφετηρία σας και από την κατακόρυφη τον προορισμό που θέλετε να μεταβείτε. Στο κουτάκι που τέμνονται οι δύο προορισμοί, βρίσκονται οι γραμμές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε! Διευκρινίσεις ακολουθούν στην συνέχεια

κάντε κλικ για να δείτε λεπτομερώς την εικόνα
  • Αριστοτέλους  πέταλο : λογίζονται οι συζυγείς στάσεις που βρίσκονται επί της Οδού Εγνατίας στο ύψος της Αριστοτέλους και βρίσκονται στο πέταλο, Όσον αφορά τις γραμμές Χ1 και 45 με κατεύθυνση τα δυτικά, η γραμμή Χ1 σταματάει στην στάση ΄΄Πλατεία Αριστοτέλους΄΄ ενώ η 45 στην στάση Αλκατράζ. 

  • Λευκός πύργος : Προς την κατεύθυνση ανατολικά , λογίζεται η στάση ΄΄Λευκός πύργος΄΄. Προς τα δυτικά, η κοντινότερη στάση είναι η ΄΄Κέντρο ιστορίας Θεσσαλονίκης΄΄. 

  • * : Η γραμμή Χ1 εξυπηρετεί και τον Α.Σ. ΙΚΕΑ κάνοντας στάση ακριβώς έξω από τον σταθμό. Η στάση ονομάζεται ΄΄Εμπορικό κέντρο΄΄. 

  • Ν.Σ.Σ.: Οι γραμμές 17 και 37 σταματούν έξω από τον Ν.Σ.Σ. επί της οδού Μαργαροπούλου. Η γραμμή Χ1 κατά την μετάβαση προς το αεροδρόμιο δεν σταματάει εντός Ν.Σ.Σ. αλλά στην σχετικά κοντινή στάση ‘’Ζωγράφου’’ και για την αποφυγή περπατήματος προτείνεται η χρήση άλλης γραμμής που αρχίζει εντός Ν.Σ.Σ. και μετεπιβίβασή στην γραμμή Χ1 σε μια από τις ακόλουθες στάσεις : Ζωγράφου, Κολόμβου, Πλατεία Αριστοτέλους, Καμάρα. 

  • Αεροδρόμιο : Η μετεπιβίβαση από τις γραμμή 79 στις 2Κ ή 3Κ γίνεται στον Ανατολικό Σταθμό ΙΚΕΑ, τερματικό σταθμό και των τριών γραμμών.

  • Η μεταβίβαση μεταξύ των γραμμών 31 και 36 γίνεται στον τερματικό σταθμό βούλγαρη, που αποτελεί αφετηρία/τέρμα και των 2 γραμμών. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή 2Κ και να περπατήσετε απέναντι για την μετεπιβίβαση στον τερματικό σταθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *