ΚΤΕΛ Σερρών (Αστικές Γραμμές Θεσσ/νίκης) : Εκτροπές λόγω Παρελάσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις παρελάσεις θα ισχύσουν σύμφωνα με τον συντονιστή κυκλοφοριακού έργου αστικών γραμμών Θεσσαλονίκης, των ΚΤΕΛ Σερρών, Τουπεκτζή Ευστράτιο, ο οποίος έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το επιβατικό κοινό των γραμμών αυτών να μην ταλαιπωρηθεί, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν την βέλτιστη εξυπηρέτηση!

Λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ ανακοινώνει ότι θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις των διαδρομών λεωφορειακών γραμμών στους δήμους Θερμαϊκού-Θέρμης-Πυλαίας Χορτιάτη, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 για το χρονικό διάστημα από τις 09:00 έως τις  13:00, σταδιακά και ανάλογα των κυκλοφοριακών συνθηκών και των μέτρων της Τροχαίας, ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ:
Περαία:
Από τις 09:30 μέχρι την 13:00 και λόγω της διακοπής κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της επαρχιακής οδού Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας από την συμβολή της με την οδό Ρωμανού μέχρι την διασταύρωση Ν.Επιβατών. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω των οδών Αμπελοκήπων-Δημοκρατίας-25ης Μαρτίου για μετάβαση και μέσω των οδών 25ης Μαρτίου-Ανθέων-Ρωμανού για την επιστροφή της γραμμής 76 ΙΚΕΑ-ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ.

Επανομή:
Από τις 10:30 μέχρι και τις 12:30 και λόγω της μαθητικής παρέλασης στην Πλατεία μεταξύ της οδού 28ης Οκτωβρίου εώς και την οδό 25ης Μαρτίου, η μετάβαση της 77 γραμμής και οι επιστροφές των γραμμών 69Α&Β θα γίνονται μέσω των οδών 25ης Μαρτίου-άνοδος προς Αγ.Ανάργυρους-περιοχή Κανόνια(γυμνάσιο&λύκειο)-Αθ.Διάκου-Σαρβάνη-Αναπαύσεως-Παπανικολάου-Β.Κωνσταντίνου προς Πλαγιάρι.

27/10/23-Μαθητική Παρέλαση. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης για την ημέρα της Παρασκευής 27/10/23 έχουν ώς εξής: Από ώρα 10:30 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης επί της οδού Ι.Τσιμισκή,η διαδρομή της 58 γραμμής “ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ-Δ/ΣΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ” θα εκτελείται κατά την μετάβαση μέσω των οδών λεωφ.Στρατού-Αγγελάκη-Εγνατίας-Αντιγονιδών και μέσω του κυκλικού κόμβου θα ακολουθεί πορεία και πάλι από Αντιγονιδών προς Εγνατία και στην συνέχεια θα εκτελεί την επιστροφή της προς Τ.Σ Διασταύρωσης.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ:

Θέρμη:
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα περιμετρικά της πλατείας Παραμάνας στην Θέρμη,η κυκλοφορία των λεωφορείων για τις ώρες μεταξύ 10:30-12:45 θα εκτελείται για την μετάβαση και επιστροφή της γραμμής “67 ΙΚΕΑ-ΤΡΙΑΔΙ” μέσω των οδών Β.Ταβάκη-Πέτρουλα-Π.Τσαλδάρη-Απ.Κουγιάμη-Κ.Χάψα-Αγιορειτών Πατέρων.
Επίσης,η μετάβαση της γραμμής “66 ΧΑΡΙΛΑΟΥ-ΘΕΡΜΗ” θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Κ.Χάψα ως τον κυκλικό κόμβο Ελ.Βενιζέλου(πέτρινο άλογο) και μετά θα εκτελεί επιστροφή προς Χαριλάου.
Η γραμμή 60Ε προς ΙΚΕΑ σε περίπτωση αποκλεισμού της πλατείας Παραμάνας,θα κατευθυνθεί μέσω των οδών Θέρμης Πανοράματος-Απ.Κουγιάμη-Π.Τσαλδάρη-Πέτρουλα-Β.Ταβάκη-Ικεα και η επιστροφή προς Πανόραμα μέσω των παραπάνω οδών με αντίθετη σειρά.

Τριάδι:
Μετάβαση της γραμμής 67 από Θέρμη προς Τριάδι μέσω της οδού Αγιορειτών Πατέρων ως την οδό Ηρ.Πολυτεχνείου και από το σημείο θα εκτελείται επιστροφή προς ΙΚΕΑ.

Πλαγιάρι:
Από 10:30 εώς τις 12:45 θα υπάρξει αποκλεισμός της οδού Μιαούλη στο τμήμα της από την συμβολή με την οδό 28ης Οκτωβρίου ως και την οδό Περικλέους και η συγκοινωνία θα διεξάγεται μέσω των οδών 28ης Οκτωβρίου-Περικλέους για την μετάβαση και την επιστροφή των δρομολογίων.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ:

Πανόραμα:
Λόγω του αποκλεισμού της οδού Λ.Κομνηνών σε τμήμα της όπου επηρεάζει τις μεταβάσεις των διαδρομών των 60Α&Β δρομολογίων και μεταξύ των ωρών 09:30 εώς 12:45 θα υπάρξουν εναλλακτικές διαδρομές από το γυμναστήριο Πανοράματος.
Η μετάβαση της διαδρομής 60Α τροποποιείται ως εξής:Αφετηρία γυμναστήριου -οδός Θέρμης Πανοράματος – Σαμανίδη – Θέρμης – κυκλικός κόμβος Βενιζέλου – οδός Θέρμης Πανοράματος – Ολυμπιάδος – Πυθαγόρα – Μιαούλη – Φιλελλήνων – Μακεδονομάχων – πλ. Γαρέφη – Μακεδονομάχων – Ι.Δραγούμη – πλ. Μητρούση – Ι.Δραγούμη – Φιλελλήνων – Μιαούλη – Πυθαγόρα – Περικλ.Κάβδα – Κ.Παλαιολόγου – Περδίκα – Δημοκρατίας – Πλάτωνος – Π.Λεβαντή – Ματζαρίδη – Μ.Αλεξάνδρου – Γυμνασίου – Υδραγωγείου – Ολύμπου – Δημοκρίτου – Πυθαγόρα – οδός Θέρμης Πανοράματος – Σαμανίδη – Θέρμης – κυκλικός κόμβος Βενιζέλου – τερματ.σταθμ. γυμναστηρίου.
Η διαδρομή της 60Β τροποποιείται ως εξής:
Αφετηρία γυμναστήριου -οδός Θέρμης Πανοράματος – Σαμανίδη – Θέρμης – κυκλικός κόμβος Βενιζέλου – οδός Θέρμης Πανοράματος – Ολυμπιάδος – Πυθαγόρα – Δημοκρίτου – Ολύμπου – Υδραγωγείου – Γυμνασίου – Μ.Αλεξάνδρου – Ματζαρίδη – Π.Λεβαντή – Σταδίου – Δημοκρατίας – Πλάτωνος – Π.Λεβαντή – Δημοκρατίας – Περδίκα – Κ.Παλαιολόγου – Π.Λεβαντή – Δημοκρατίας – Σταδίου – Πυθαγόρα – Μιαούλη – Φιλελλήνων – Ι.Δραγούμη – πλ. Μητρούση – Ι.Δραγούμη – Μακεδομάχων – πλ. Γαρέφη – Μακεδονομάχων – Φιλελλήνων – Μιαούλη – Πυθαγόρα – οδός Θέρμης Πανοράματος -Σαμανίδη – Θέρμης – κυκλικός κόμβος Βενιζέλου – οδός Θέρμης Πανοράματος -γυμναστήριο.

Η Γραμμή 58 λόγω του αποκλεισμού της οδού Κομνηνών θα λειτουργήσει ως εξής:

*Για το τμήμα μεταξύ Τ.Σ Διασταύρωσης και Πανόραματος:

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα δρομολογούνται λεωφορεία της 58 γραμμής από την αφετηρία της Διασταύρωσης ως και την περιοχή Πλατανάκια Πανοράματος και στην συνέχεια θα επιστρέφουν προς τον τερματικό σταθμό, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

*Για το τμήμα μεταξύ του κολλεγίου Ανατόλια ως το κέντρο της πόλης:
Αφετηρία/τερματισμός ακριβώς πριν την κεντρική είσοδο του Αμερικάνικου Κολεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ και μετά δεξιά μέσω της οδού Πρασακάκη-περιφερειακή οδός-δεξιά την οδό Ελαιώνων-δεξιά την οδό προς λεωφ.Κέννεντυ-δεξιά την οδό Κέννεντυ προς κέντρο πόλης.

Χορτιάτης:
Το σημείο διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης κατά μηκός της οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου δεν επηρεάζει τις μεταβάσεις και τις επιστροφές της γραμμής 61″ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ”.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που είναι αδύνατη η εφαρμογή των παραπάνω διαδρομών ή υπάρξουν διαφορετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ή την Πολιτική Προστασία,δύναται να διαφοροποιηθούν ή να διακοπούν διαδρομές για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων και του επιβατικού κοινού.

Τουπεκτζής Ευστράτιος,

συντονιστής κυκλοφοριακού έργου αστικών γραμμών Θεσσαλονίκης,των ΚΤΕΛ Σερρών.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]