ΠΚΜ – Voltάρω 7 : Δράσεις από τον ΟΑΣΘ (Φωτογραφικό Υλικό)

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την «πράσινη» γιορτή της για την ηλεκτροκίνηση, Voltάρω 7. Στην δράση, μεταξύ άλλων, συμμετείχε το λεωφορείο της πολιτιστικής γραμμής Νο 50 του ΟΑΣΘ (με ανανεωμένη εμφάνιση), σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης .

Συγκεκριμένα, γύρω από ένα λεωφορείο θα υπάρχει μια κόκκινη διαγράμμιση που αναφέρεται στα “τυφλά” σημεία του οδηγού και με μπλε διαγράμμιση θα φαίνονται τα ορατά σημεία. Οι πολίτες θα μπορούν να ανέβουν στη θέση του οδηγού και να δουν στην πράξη τι πρέπει να αποφεύγουν ως οδηγοί πατινιών/ποδηλάτων. Θα γίνουν ευκολότερα αντιληπτές οι νεκρές γωνίες του αστικού λεωφορείου, και τα νεκρά σημεία στα οποία δεν έχει ορατότητα ο οδηγός. Με την δράση αυτή γίνεται αντιληπτή από τους επισκέπτες, η δυσκολία του επαγγέλματος του οδηγού αστικού λεωφορείου. Έμπειροι οδηγοί του ΟΑΣΘ θα βρίσκονται εκεί ώστε να ενημερώσουν πλήρως τους ενδιαφερόμενους!

Η δράση πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ. Στην δράση συμμετέχει και ο ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης). Επιπλέον οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, scooters και πατινιών. Η φετινή διοργάνωση κρύβει πολλές εκπλήξεις

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την δράση:

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]