Βελτιώνεται η γραμμή 79! Νέα απευθείας σύνδεση Αεροδρομίου – Cosmos – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Στην τροποποίηση της γραμμής 79 : Α.Σ. ΙΚΕΑ – Αεροδρόμιο προχωράει ο Ο.Σ.Ε.Θ., σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Σερρών που εκτελεί την λεωφορειακή γραμμή. Από 1η Ιουλίου, με την έναρξη των θερινών δρομολογίων σε ΟΑΣΘ & ΚΤΕΛ, η ορισμένα δρομολόγια της γραμμής θα ακολουθούν την εξής πορεία : Α.Σ. ΙΚΕΑ -> Αερολιμένας Μακεδονία -> Cosmos -> Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή -> Σταθμός ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία της γραμμής μετά την αναχώρηση από τον Σταθμό ΚΤΕΛ Χαλκιδικής θα μεταβαίνουν απευθείας στον Αερολιμένα Μακεδονία και έπειτα στον Α.Σ. ΙΚΕΑ με την σήμανση 79Β. Ακολουθούν οι χάρτες και τα δρομολόγια παρακάτω.

Η νέα αυτή παραλλαγή της γραμμής αυτή θα φέρει την σήμανση 79Κ : Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΚΟΣΜΟΣ – ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται παράλληλα με αυτά των γραμμών 79Α και 79Β. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ορισμένα δρομολόγια θα παραμείνουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια ως 79Α, ακολουθώντας την διαδρομή Α.Σ. ΙΚΕΑ – Αεροδρόμιο – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής , ενώ ορισμένα, με την σήμανση 79Κ, θα διέρχονται και από το Κόσμος αλλά και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή,

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκπληρώνεται το αίτημα του Εμπορικού Κέντρου ‘Cosmos’, το μεγαλύτερο της πόλης, για απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο, αλλά και συχνότερά δρομολόγια από τον Ανατολικό Σταθμό Μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ. Παράλληλα βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των τουριστών που θέλουν να μεταβούν στην Χαλκιδική, στο εμπορικό Κέντρο Κόσμος, ενώ με την διέλευση από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών της.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο Ο.Σ.Ε.Θ. έχοντας αναλάβει πολύ σοβαρά τον ρόλο του, έχει προχωρεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτηο οποίος για χρόνια παρέμεινε ο ίδιοςμε σκοπό φυσικά την βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου, και συνάμα της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού!

Η νέα διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 79Κ «ΙΚΕΑ-Αεροδρόμιο-Cosmos-ΚΤΕΛ Χαλκιδικής»
είναι η ακόλουθη: από τον Α.Σ.ΙΚΕΑ μέχρι το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
ακολουθεί την υφιστάμενη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 79 Α «Α.Σ.ΙΚΕΑ-ΑεροδρόμιοΚΤΕΛ Χαλκιδικής». Από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακολουθεί τη διαδρομή της λεωφορειακής
γραμμής Νο 79Α μέχρι την οδό Περικλέους όπου το λεωφορείο θα πραγματοποιεί δεξιόστροφο
ελιγμό στην οδό Λαέρτου, έπειτα αριστερόστροφο ελιγμό στην οδό Αγίας Αναστασίας και θα
εισέρχεται στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο αναμονής των λεωφορείων εντός του Εμπορικού
Κέντρου «Mediterannean Cosmos». Μετά τη διέλευση από το Εμπορικό Κέντρο θα επιστρέφει μέσω
των οδών Λαέρτου-Περικλέους-Θεσσαλονίκης/Μουδανίων-Μαρίνου Αντύπα-Αμερικάνικη Γεωργική
Σχολή-ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]