Χρήση του Freedom Pass στον ΟΑΣΘ και εώς και τις 30 Ιουνίου 2022

Το «Freedom Pass», η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα σε νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση κατά του κορωνοϊού, παρατάθηκε εώς τις 30 Ιουνίου 2022, και οι κάτοχοι της μπορούν να ωφεληθούν πραγματοποιώντας μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και το 2022! Θυμίζουμε ότι οι κάρτες του ΟΑΣΘ χρησιμοποιούνται και στις αστικές γραμμές που εκτελούν τα διάφορα ΚΤΕΛ εντός του Νομού Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τον μήνα Ιανουάριο, για το πρώτο τρίμηνο του 2022, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ακόμα και για όλο το 2022.Έτσι, πριν να λήξει το «Freedom Pass», μπορεί κάποιος να αγοράσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών και, πληρώνοντας φέτος, να τη χρησιμοποιήσει του… χρόνου! Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι της άυλης χρεωστικής κάρτας, μπορούν να την χρησιμοποιούν και για την αγορά προτυπωμένων εισιτηρίων, ακόμα και για την εξόφληση προστίμων.

Οι συναλλαγές στα εκδοτήρια γίνονται με ενεργοποίηση λειτουργίας NFC στα κινητά τηλέφωνα, με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS) ή Google Pay (για συσκευές Android), καθώς και μέσω εφαρμογής της τράπεζας που έχει επιλέξει ο κάτοχος της κάρτας.

Επισημαίνεται ότι, τα ποσά του «Freedom Pass» που δεν δαπανηθούν έως 31 Δεκεμβρίου, θα επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]