Γραμμές 32Ν & 57Υ : Τι ισχύει με την χρήση τους? – Καταγγελίες για οδηγό του ΟΑΣΘ!

Με την πανδημία του κορονοίου οι ανάγκες για την μετακίνηση από και προς τα νοσοκομεία αυξήθηκε. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν δύο νέες ειδικές γραμμές, η 32Ν που εκτελεί το δρομολόγιο Κάτω Ηλιούπολη – Ιπποκράτειο και η 57Υ, Υπηρεσιακό Παπανικολάου.

Η γραμμή 32Ν δημιουργήθηκε αρχές Οκτωβρίου με σκοπό να συνδέει τη δυτική Θεσσαλονίκη και τη ΔΚ Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, με τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ, Γεώργιος Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος, χωρίς μετεπιβίβαση. Αντίστοιχα η γραμμή 57Υ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Τόσο τα δρομολόγια της 32Ν όσο και της 57Υ είναι 3, μετάβαση και επιστροφή, και συμπίπτουν με τις αλλαγές βαρδιών στα νοσοκομεία τα οποία εξυπηρετούν. Συγκεκριμένα η 32Ν αναχωρεί από Τ.Σ. Κάτω Ηλιούπολης στις 05:45,13:45,21:45 και από Τ.Σ. Βούλγαρη 07:05,15:05,23:05. Η 57Υ αναχωρεί από Σ.Μ. Διασταύρωση Χορτιάτη 07:20,15:20,23:20 και από Τ.Σ. Πέταλο Αριστοτέλους 06:10,14:00,22:10.

Όσον αφορά τις διαδρομές τους, η 57Υ εκτελεί την ίδια διαδρομή με την γραμμή 57: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ – Δ/ΣΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ και η χρήση της γραμμής γίνεται κυρίως από νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Το όνομα της, (”Υπηρεσιακό”) ίσως μπερδεύει, αλλά η χρήση της επιτρέπεται από όλους τους επιβάτες.

Στον αντίποδα βρίσκεται η γραμμή 32Ν, η οποία εκτελεί μια διαδρομή η οποία δεν καλύπτεται από καμία άλλη γραμμή (χωρίς μετεπιβίβαση). Το όνομά της δεν υποδηλώνει καμία διάκριση ως προς τους επιβάτες που δύναται να την χρησιμοποιήσουν. Αντίστοιχα όμως επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί από καθέναν μας! Άλλωστε όπως είναι αναμενόμενο, οποιοσδήποτε μπορεί να χρειάζεται να μετακινηθεί άμεσα και χωρίς μετεπιβίβαση προς τα εφημερεύοντα νοσοκομεία που εξυπηρετεί η γραμμή 32Ν.

Αρκετοί αναγνώστες του Thesstrans μας ρώτησαν για το τι ακριβώς ισχύει στις γραμμές αυτές, και κυρίως στην 32Ν και παράλληλα καταγγέλλουν απαράδεκτη, ανάρμοστη, και απρεπή συμπεριφορά από οδηγό της 32Ν. Για τον λόγο αυτό το Thesstrans απευθύνθηκε στον ΟΑΣΘ ώστε να μας γνωστοποιηθεί ακριβώς τι ισχύει!

Επιβιβάστηκα την 14-5-22 στο όχημα 450 περί την 22:00. Ο οδηγός ανέκρινε τους επιβάτες για την ιδιότητα τους ενώ προσέβαλε και ορισμένους οι οποίοι δεν ταίριαζαν στα γούστα του… Σε έναν μάλιστα είπε νευριασμένα.. ΄΄Με φόρμα και δουλεύεις σε νοσοκομείο΄΄?. Κάθ΄όλη την διάρκεια της διαδρομής εξύβριζε οτιδήποτε τον ενοχλούσε, ενώ σε πολλές στάσεις δεν σταματούσε. Είχε αλλάξει την προμετωπίδα σε 965 Υπηρεσιακό Σταυρούπολης ενώ είχε κολλήσει ένα χαρτί Α4 με την επιγραφή 32Ν ώστε να μην αναγνωρίζεται το όχημα από την τηλεματική και να μην μπαίνουν σε αυτό επιβάτες. Φυσικά το όχημα έχει πλήρως λειτουργική προμετωπίδα, απλά ο ΄΄οδηγός΄΄ δεν αρεσκόταν να εργαστεί όπως όφειλε…

Στην συνέχεια, μια εργαζόμενη του νοσοκομείου κατάφερε να επιβίβαστεί και όυρλιαξε προς τον οδηγό : “3 μέρες τώρα δεν σταματάς ενώ σηκώνω το χέρι μου…Είμαι νοσηλεύτρια και εξαιτίας σου αργώ στην δουλεία μου..” Ο οδηγός αδιαφόρησε πλήρως και συνέχισε να παραμιλά… Στην στάση του Ιπποκράτειου ανάγκασε τους επιβάτες να αποβιβαστούν, παρά το γεγονός ότι το όχημα συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιο του εώς τον Τ.Σ. Βούλγαρη…

Η απάντηση του ΟΑΣΘ

Στην ουσία ο ΟΑΣΘ επιβεβαιώνει ό,τι γνωρίζαμε και εμείς προσωπικά, αλλά μάλλον μερίδα οδηγών του οργανισμού ΑΓΝΟΟΥΝ!

Τα προβλήματα λαμβάνουν χώρα κατά το τελευταίο δρομολόγιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων έκτελείται με οδηγούς άλλων γραμμών (Ελιγμοδηγούς πχ), απευθείας από το αμαξοστάσιο. ενώ το πρωινό και μεσημεριανό ζευγάρι εκτελούνται από οδηγούς της γραμμής 32/32Α, οι οποίοι γνωρίζουν τι ισχύει…. Την αλλαγή της προμετωπίδας συνηθίζουν και οι οδηγοί της 57Υ, το οποίο διευκολύνει στην περίπτωση αυτή την μη χρήση από άλλους επιβάτες, το οποίο απαγορεύεται…

2 σχόλια

  1. Επειδή αναφέρεστε συνεχως για κακες συμπεριφορες οδηγων που οτιδήποτε κανει λογοκρινετα πάντα αρνητικά. Ολοι είναι ετοιμοι να καταγράψουν με το κινητό και να το ανεβασουν… Και μετα δικαζουν.. Οσον αφορα τις συγκεκριμένες γραμμές δημιουργήθηκαν για να λειτουργούν σαν υπηρεσιακά για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε συγκεκριμένες ωρες ώστε.να εξυπηρέτουνται και οι δυο βάρδιες. Τώρα αν η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν θέλει να πάρει επίσημη θεση αλλα ουδετερη και να τιμωρηθεί ακομα ενας οδηγος… γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για να ικανοποιήθουν καποιοι.. Και φυσικά είμαι οδηγος εργαζόμενος στον ΟΑΣΘ και έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση αναμεσα στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και στο επιβατικό κοινο… Περνουμε θεση..κατακρινομαστε, δεν περνουμε θεση…παλι στο ειδώλιο. Αυτα ειχα να πω. Ευχαριστώ για την υπομονή σας…

    1. Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το σχόλιο σας. Δεν με ευχαριστεί το γεγονός πως συχνά αναγκαζόμαστε να αναδεικνύουμε, σαν σελίδα προβληματικές καταστάσεις και συμπεριφορές μεταξύ οδηγών (μελλοντικών συναδέλφων μας δηλαδή!) και επιβατών… ιδανικά θα ήθελα να αναδεικνύουμε τις καλές συμπεριφορές των οδηγών! Εγώ προσωπικά γνώριζα πως στην 32Ν μπορεί να επιβιβαστεί οποιασδήποτε (όπως και την έχω χρησιμοποιήσει), ενώ στην 57Υ μόνο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Μπορώ να αντιληφθώ μέχρι ένα σημείο τον προβληματισμό σας!

      Παύλος Σεργιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]