Αλλαγές Αφετηριών και Στάσεων στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Αλλαγές στις αφετηρίες και τέρματα εντός του Τερματικού Σταθμού του Ν.Σ.Σ. γνωστοποίησε με την 12/2023 απόφασή του ο ΟΣΕΘ. Στην πράξη, από 01/03/2023, κάποιες γραμμές μεταφέρονται σε αφετηρίες άλλων, ενώ η κυριότερη αλλαγή όλων είναι πως οι γραμμές 01Χ, 2Κ και 45 δεν θα διέρχονται από τις στάσεις εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και ιδρύονται στάσεις εκτός του Σταθμού επί της οδού Μοναστηρίου για την εξυπηρέτησή τους.

Συγκεκριμένα λοιπόν αποφασίστηκε:

  • Η μεταφορά της αφετηρίας της γραμμής 52 «Ν.Σ. Σταθμός – Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη – Σίνδος» στην υφιστάμενη θέση της γραμμής 37 «Ν.Σ. Σταθμός – Κρυονέρι»
  • Η μεταφορά της αφετηρίας της γραμμής 51 «Ν.Σ. Σταθμός – Σίνδος» στην αφετηρία της οδού Μαργαροπούλου (μαζί με τις γραμμές 9 και 40) με την επιστροφή αυτής να πραγματοποιείται μέσω Μαργαροπούλου-Μοναστηρίου-υφιστάμενη διαδρομή.
  • Η μεταφορά της αφετηρίας της γραμμής 37 «Ν.Σ. Σταθμός – Κρυονέρι» στην υφιστάμενη θέση της γραμμής 17 «Τριανδρία – Ν.Σ. Σταθμός»
  • Η μεταφορά της αφετηρίας της γραμμής 17 «Τριανδρία – Ν.Σ. Σταθμός» στην υφιστάμενη θέση στάσης/διέλευσης των λεωφορειακών γραμμών 01Χ «Κ.Τ.Ε.Λ. – Αεροδρόμιο», «Α.Σ. ΙΚΕΑ – Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία» και Νο 45 «Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία – Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκιδικής – Cosmos»
Σχεδιάγραμμα των νέων θέσεων

Επιπλέον, ιδρύονται δύο προσωρινές συζυγείς στάσεις με την ονομασία «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός επί της οδού Μοναστηρίου. Έτσι η λεωφορειακή γραμμή 01X κατά την επιστροφή της (προς Κ.Τ.Ε.Λ.) καθώς και οι λεωφορειακές γραμμές 2K και 45 τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή τους δεν θα εισέρχονται εντός του Ν.Σ.Σ. αλλά θα συνεχίζουν να κινούνται κατά μήκος της οδού Μοναστηρίου. Οι γραμμές αυτές, καθώς και όσες αναφέρονται στον κάτωθι πίνακα θα εξυπηρετούν τη νέα στάση!

Εξυπηρέτηση νέων προσωρινών στάσεων

Τέλος, επισημαίνεται πως η στάση «Αγίων Πάντων» (ivr:1456) δεν θα εξυπηρετείται πλέον από τις γραμμές και 45. Ενώ, αντίστοιχα και η στάση «Ζωγράφου» (ivr:01318) από την γραμμή 01Χ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]