Ενημέρωση σχετικά με την χρήση υλικού του Thesstrans

Για την κοινοποίηση των πολυμέσων αλλά και των πληροφοριών του thesstrans.com ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η αναγραφή της πηγής! (Ενεργό link προς το σαιτ μας!)

Αγαπητοί αναγνώστες,

Έχει υποπέσει στην αντίληψη μας πως υλικό που αναρτούμε στο κανάλι μας στο Youtube, αλλά και στο Instagram και Facebook έχει κλαπεί από άτομα. Τα άτομα αυτά φτάνουν στο σημείο να οικειοποιούνται το υλικό του Thesstrans. Εξαιτίας των παραπάνω γεγονότων έχουμε προβεί στην τοποθέτηση του λογότυπου η της ιστοσελίδας μας πάνω σε εικόνες και βίντεο. Δυστυχώς πολλές φορές αυτό αλλοιώνει το υλικό σε ενοχλητικό βαθμό, αλλά είναι το μοναδικό μέσο προστασίας της πνευματικής μας ιδιοκτησίας.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τον  Νόμο 2121/93 οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του φωτογράφου!! Στην προκειμένη περίπτωση των μελών του Thesstrans!

Ο φωτογράφος, με βάση τον παραπάνω νόμο, αποκτά για τις φωτογραφίες του όλα τα δικαιώματα με τη δημιουργία τους, χωρίς να απαιτείται καμιά άλλη διατύπωση και ανεξάρτητα από την αξία κάθε φωτογραφίας.

Οποιαδήποτε χρήση φωτογραφίας (αντιγραφή, αναπαραγωγή κ.λ.π.) χωρίς άδεια από τον δημιουργό της είναι παράνομη και οι κυρώσεις του νόμου, ποινικές και αστικές, είναι αυστηρότατες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι ποινικές κυρώσεις μπορεί να είναι φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και αποζημίωση ύψους τουλάχιστον του διπλάσιου της αγοραίας αμοιβής του κάθε έργου. Οποιοσδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, ζητώντας την παραχώρηση υλικού! Κατά την κρίση μας το αίτημα του θα γίνει δεκτό ή όχι!

Aπαγορεύεται επίσης οποιαδήποτε παραποίηση, αλλοίωση ή και χρήση τμήματος φωτογραφίας χωρίς τη συναίνεση του δημιουργού.

To Thesstrans έχει επικοινωνήσει με άτομα τα οποία ξεπερνώντας κάθε θράσος αρνήθηκαν την αφαίρεση των φωτογραφιών! Για τον λόγο αυτόν επιφυλασσόμαστε για κάθε νομικό μας δικαίωμα, ως προς την εφαρμογή του νόμου στα άτομα που έχουν υποκλέψει το υλικό μας..

Πηγή νομικού πλαισίου : Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας

2 σχόλια

  1. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω πριν 12 έτη όταν είχα δημιουργήσει το Site Greekbuses με τον Κύριο Γεώργιο Αρβανίτη και κάποια καλά παιδάκια τρέχανε και δεν φτανανε με τις αγωγές και τις αποζημιώσεις που πλήρωσαν τότε!!! Πράξτε το ίδιο!!! Ένας δύο άμα την φάνε μετά θα δείτε πως στρώνουν χαρακτήρα

    • Πάνος Σακαλής στο 14 Ιανουαρίου, 2022 στις 11:52 μμ
    • Απάντηση

    Συμφωνώ απόλυτα. ?

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]