Μη εξυπηρέτηση της Ευαγγελίστριας από την αστική συγκοινωνία – Ανακοίνωση ΟΑΣΘ

Προβλήματα παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια στην γραμμή 16 του ΟΑΣΘ. Η γραμμή αυτή, μαζί με την 15, εξυπηρετούν την δύσβατη περιοχή της Ευαγγελίστριας και των 40 Εκκλησιών και μέσω κυκλικών αντίστροφων διαδρομών τις συνδέουν με το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το πρόβλημα δεν είναι άλλο από την έλλειψη ειδικών μικρών λεωφορείων, τα οποία και είχανε αγοραστεί ειδικά για τις γραμμές 15 και 16. Βλέπετε, λόγο των στενών δρόμων της περιοχής δεν μπορούν να διέλθουν τα συμβατικά λεωφορεία των 12 μέτρων .Φυσικά να μην ξεχνάμε τα δεκάδες οχήματα που παρκάρουν στους στενούς δρόμους και έτσι δυσκολεύεται ακόμη παραπάνω η διέλευση οποιοδήποτε λεωφορείου, πόσο μάλλον ενός 12μετρου… Τα ειδικά αυτά λεωφορειάκια (Irisbus Europolis-εικόνα άρθρου), είναι μικρότερα από τα κλασσικά του ΟΑΣΘ, με το μήκος τους να μην ξεπερνά τα 9 μέτρα. Ο αριθμός τους ανέρχεται (ανερχόταν το 2003) σε 22 και από αυτά κυκλοφορούν συνήθως 1 έως 3, ενώ υπάρχουν μέρες που δεν δρομολογείται και κανένα, όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Την έλλειψη αυτών των minibus καλύπτει η δρομολόγηση κανονικών λεωφορείων, τα οποία όμως δεν εξυπηρετούν το τμήμα της Ευαγγελίστριας. Έτσι, οι (κυρίως) ηλικιωμένοι χρήστες της γραμμής αναγκάζονται να περπατούν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ της οικίας τους και της πλησιέστερης στάσης που εξυπηρετούν τα λεωφορεία αφού δεν υπάρχει κανένα όχημα για την εξυπηρέτηση τους, αλλά και όταν υπάρχει διέρχεται ανά 40-60′.

Παλαιότερα είχε δρομολογηθεί ένα όχημα 10 μέτρων (Solaris Urbino 10) δοκιμαστικά, το όποιο επέστρεψε και σήμερα. Με παρεμβάσεις για την απομάκρυνση παρκαρισμένων οχημάτων από τα τμήματα γραμμής της Ευαγγελίστριας το όχημα και πάλι δεν διέρχεται από την διαδρομή αυτή. Σήμερα 22/1/23 εξυπηρέτησε την Ευαγγελίστρια!

Να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος και η γραμμή 15 διερχόταν από στενούς δρόμους των 40 Εκκλησιών, αλλά λόγω της δραματικής έλλειψης midibus, το τμήμα αφαιρέθηκε από την 15 και προστέθηκε στην 16, ώστε να υπάρχει μια υποτυπώδης εξυπηρέτηση.

Σε κόκκινο τα τμήματα που δεν εξυπηρετούνται
Το δοκιμαστικό λεωφορείο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΑΣΘ, ο οποίος και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να λύσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πρόβλημα:

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής της Ευαγγελίστριας, ο ΟΑΣΘ επισημαίνει ότι:Τα μίνι μπας που εξυπηρετούν την Ευαγγελίστρια είναι του 2003, επομένως παλιά, ταλαιπωρημένα και έχουν στην πλάτη τους πολλά χιλιόμετρα. Σήμερα η περιοχή εξυπηρετείται από ένα όχημα, καθώς το οδικό δίκτυο της Ευαγγελίστριας δεν επιτρέπει τη δρομολόγηση οποιουδήποτε τύπου λεωφορείων, παρά μόνον οκτάμετρων.Ο ΟΑΣΘ προχώρησε σε διαγωνισμό για την προμήθεια τέτοιου τύπου λεωφορείων, ο οποίος δυστυχώς απέβη άκαρπος, ωστόσο θα επαναληφθεί.Θα εξαντληθεί κάθε είδους περιθώριο ώστε, σε συνεργασία με τον δήμο Νεάπολης Συκεών, να είναι εφικτή η άμεση δρομολόγηση άλλου, μεγαλύτερου τύπου λεωφορείων στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]