ΟΑΣΘ-Γρ. 24 : Προβληματική διέλευση στον Κέδρινο Λόφο

Χαοτική είναι η κατάσταση στον Κέδρινο λόγο με αποτέλεσμα την δυσκολία διέλευσης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Τα δεκάδες παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την διέλευση του λεωφορείου, με τους οδηγούς να παίζουν κορόνα-γράμματα αν θα περάσουν το όχημα , χωρίς να γδάρουν κανένα ΙΧ. Ο ήδη στενός δρόμος και ο αφύλακτος γκρεμός συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για κάθε οδηγό.Tο πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως τους θερινούς μήνες, που λειτουργούν τα παρακείμενα καφέ. Η τροχαία απούσα και πλήρως αδιάφορη στις δεκάδες κλήσεις από τους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ

Τους κατοίκους της περιοχής του λόφου και τα παρακείμενα καφέ εξυπηρετεί μονάχα η γραμμή 24 : Πλατεία Ελευθερίας – Χίλια δένδρα. Πρόκειται για μια κυκλική γραμμή που διέρχεται από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και την Άνω πόλη. Τα δρομολόγια της δεν είναι συχνά, αλλά και οι επιβάτες της (και τα έσοδα αντίστοιχα) είναι επίσης ελάχιστοι!

Πολύ συχνά εφαρμόζονται εκτροπές στην γραμμή 24,κυρίως όποτε γίνονται συναυλίες, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των λεωφορείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραπονιούνται οι επιβάτες καθώς οι στάσεις έξω από τα καφέ αλλά και αυτή του τερματικού σταθμού δεν εξυπηρετούνται. Δυστυχώς, όσο η κατάσταση παραμένει έτσι, οι εκτροπές αποτελούν την ασφαλέστερη λύση. Μπορείτε να δείτε στο διπλανό σχεδιάγραμμα την εκτροπή.

Ενδεικτικά στις 18-8-22 όπου και τραβήχτηκε και το υλικό που ακολουθεί, χρειάστηκαν 13 λεπτά για να διανύσει το λεωφορείο 300 μέτρα! Σε αυτά τα δεκατρία λεπτά, υπήρχαν συνεχείς επικίνδυνοί ελιγμοί, με δεκάδες ΙΧ να κάνουν όπισθεν, ενώ σε μια περίπτωση ΙΧ χτύπησε έτερο στην προσπάθεια του να διευκολύνει το ογκώδες λεωφορείο να διέλθει από την οδό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]