Λίγα λόγια για τα νέα στέγαστρα των στάσεων και τις ευθύνες που ΔΕΝ έχει ο ΟΑΣΘ!

Τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει ντόρος αναφορικά με τα νέα στέγαστρα που εγκατέστησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχή αρμοδιότητας του. Να σημειωθεί πως οι στάσεις τοποθετήθηκαν μετά από παραχώρηση τους σε ιδιωτική εταιρία, με σκοπό την διαφημιστική εκμετάλλευση τους. Δεκάδες αναφορές γίνονται καθημερινά για αυτές και η ευθύνη ρίχνεται συνεχώς στον ΟΑΣΘ…

Πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι! Ο ΟΑΣΘ ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη για τα στέγαστρα-παρωδία που έχουν εγκατασταθεί στις στάσεις εντός δήμου Θεσσαλονίκης! Τα στέγαστρα είναι στην αρμοδιότητα του εκάστοτε δήμου! Το εάν θα τοποθετηθεί, πως θα μοιάζει, αν θα έχει χώρο για χάρτες η και διαφήμιση αλλά και η συντήρηση γίνονται αποκλειστικά από τον εκάστοτέ δήμο(η την εταιρία που έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση)! Η μόνη εμπλοκή του ΟΑΣΘ αφορά τον μπλέ ιστό της στάσης, ή τον στύλο της οθόνης τηλεματικής! Ο ΟΑΣΘ εκτελεί και τυχόν αλλαγές στους πληροριακούς ιστούς του, αλλά και τους συντηρεί (αν και θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα ΟΣΕΘ). Άλλωστε οι οδηγοί του ΟΑΣΘ (και του ΚΤΕΛ) σταματάνε στον ιστό και όχι στα στέγαστρα... Οι χρήστες στάσεων που το στέγαστρο τους έχει άλλη θέση από τον μπλε ιστό το γνωρίζουν καλά!

Στέγαστρο του δήμου Παύλου Μελά στην Στάση «Σταυρουπόλ» Πέρα από το όνομα της στάσης, υπάρχει και το όνομα του δήμου που ανήκει και η στάση!

Αλλά γιατί ο κόσμος παραπονιέται?

Εν συντομία, κάποιες στάσεις δεν έχουν κάθισμα, επειδή το πεζοδρόμιο είναι στενό και πρέπει να διασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση αναπηρικών αμαξιδίων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Λογικό, αλλά σε πραγματικά στενά πεζοδρόμια ! (αναλυτικά για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε την λεπτομερή αναλύση του θέματος από τον Κ. Γεωργιάδη: https://sakisgeorgiadis.blogspot.com/2022/05/blog-post_63.html) Ο κόσμος παραπονείται ότι, επελέγη ο τύπος Γ΄ και σε πεζοδρόμια, που θα χωρούσαν μεγαλύτερες στάσεις κι από δική μας αυτοψία, προέκυψε ότι σε πεζοδρόμια με πλάτος μεγαλύτερο από 2 μέτρα, επελέγη ο τύπος Γ΄, ο στενός δηλαδή, ενώ θα μπορούσαν να μπουν και τύπου Β΄ ή και Α΄ (με πλαϊνά και κάθισμα).

Οι 3 τύποι στέγαστρων

Επιπλέον όταν ξέσπασαν βροχές-μπόρες διαπίστωσαν πως τα νέα στέγαστρα είναι πολύ μικρότερα των προηγούμενων! Ουσιαστικά, δεν χωράνε πάνω από 10 άτομα, κάτω από το στέγαστρο όταν βρέχει κι αν φυσάει λίγο και πέφτει πλάγια η βροχή, δεν προστατεύεται κανείς! Όταν βρέχει στριμώχνονται κάτω από τα στενά στέγαστρα οι επιβάτες !

Αλήθεια…Κανείς δεν έχει αναρωτηθεί γιατί τα νέα στέγαστρα έχουν τοποθετηθεί ΜΟΝΟ στις στάσεις εντός του δήμου Θεσσαλονίκης? Οι στάσεις πχ του δήμου Καλαμαριάς έχουν το παλαιό (ενιαίο) στύλ, ενώ πρόσφατα οι στάσεις στον Δήμο Θέρμης άλλαξαν, έχοντας άλλο στύλ! (με παγκάκια ευτυχώς, μιας και υπάρχει χώρος)

Το θέμα του ΟΑΣΘ πουλάει …αλλά να τον κατηγορούμε για τις πραγματικές του ευθύνες και όχι για πράγματα στα οποία δεν έχει καμία ανάμειξη!!

Thesstrans.com – με πληροφορίες από τα Συγκοινωνιακά Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]