Νέα γραμμή 79Ε – Παραμένει η διασύνδεση Αεροδρομίου – Cosmos τον Σεπτέβριο (Δρομολόγια+Χάρτες)

Παραμένει και μετά το πέρας του Θερινού Προγράμματος Δρομολογίων, τουλάχιστον για όλο τον Σεπτέμβριο, η διασύνδεση μεταξύ Α.Σ. ΙΚΕΑ, Αεροδρομίου και εμπορικού κέντρου Cosmos. Σύμφωνα με την απόφαση 47/2023 του ΟΣΕΘ δημιουργείται η νέα γραμμή 79Ε με την ονομασία «Αεροδρόμιο-Cosmos-Α.Σ. ΙΚΕΑ».

Η λεωφορειακή γραμμή Νο 79Ε «Αεροδρόμιο-Cosmos-Α.Σ.ΙΚΕΑ» κατά την επιστροφή της από το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς τον Α.Σ. ΙΚΕΑ θα ακολουθεί τη διαδρομή της επιστροφής της λεωφορειακής γραμμής Νο 79 μέχρι τη συμβολή των οδών Λεωφ. Γεωργικής Σχολής – ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου όπου θα πραγματοποιεί δεξιόστροφο ελιγμό στην ΕΟ Θεσσαλονίκης Πολυγύρου, έπειτα αριστερόστροφο ελιγμό στην οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανίων και θα ακολουθεί τη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 79Κ «ΙΚΕΑ-Αεροδρόμιο-Cosmos-ΚΤΕΛ Χαλκιδικής» μέχρι το Εμπορικό Κέντρο «Mediterranean Cosmos». Μετά τη διέλευση από το Εμπορικό Κέντρο θα επιστρέφει μέσω των οδών Αγίας Αναστασίας και Ασκληπιού στον Α.Σ. ΙΚΕΑ με την αντίστοιχη ένδειξη Νο 79Ε «Αεροδρόμιο-Cosmos-Α.Σ.ΙΚΕΑ».
Στην πράξη αποτελεί μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία το ΙΚΕΑ, διέλευση από το Αεροδρόμιο και το Cosmos

Πρόκειται για την τροποποίηση της γραμμής 79Κ που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι. Στην χειμερινή δρομολόγηση της γραμμή θα υπάρχει ένα λεωφορείο (όπως κάθε χρόνο), με τα δρομολόγια να κυμαίνονται πλέον ανά 35 λεπτά περίπου (μέχρι πρότινος ήταν κάθε 30 αλλά χωρίς τις αλλαγές στην διαδρομή) H επιστροφή της γραμμής από το Cosmos απευθείας στον Α.Σ. ΙΚΕΑ, αναμένεται να διευκολύνει τους εργαζομένους και επισκέπτες του εμπορικού, που μέχρι σήμερα αναγκάζονται να μετακινούνται με τα πόδια σε επικίνδυνους δρόμους ή να αναμένουν τα πιο αραιά δρομολόγια της γραμμής Νο 36.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν επισυνάπτονται ο χάρτης της διαδρομής αλλά και το πρόγραμμα δρομολόγησης.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]