Νέα γραμμή από την Παρασκευή 24/11 – Θα συνδέει Σταυρούπολη με ΚΤΕΛ και Ν.Σ. Σταθμό

Ο Ο.Σ.Ε.Θ. (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) με σημερινή του Απόφαση και Δελτίο Τύπου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ακόμη μιας νέες γραμμής στην πόλη μας. Της τρίτης από τις τέσσερεις που είχαν ανακοινωθεί, οι οποίες δημιουργήθηκαν με σκοπό την μέγιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, την περίοδο που λόγω των έργων του Flyover το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει επιδυνωθεί.

Θυμίζουμε ότι οι πρώτες δύο ειδικές γραμμές 43Υ (Κάτω Ηλιούπολη – Βούλγαρη) και 45Υ (Κ.Τ.Ε.Λ. – Α.Σ. ΙΚΕΑ) έχουν ξεκινήσει από 1η Νοεμβρίου.
Ενώ η τέταρτη γραμμή 36Χ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αναμένεται να ξεκινήσει από 1η Δεκεμβρίου.

Λεωφορειακή Γραμμή Νο 55Υ «ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – Κ.Τ.Ε.Λ. – Ν.Σ.Σ.»

Κατά τη μετάβασή της, η διαδρομή της νέας λεωφορειακής γραμμής 55Υ: θα εκκινεί από τον Τ.Σ. Σταυρούπολης και ακολουθεί τη διαδρομή μέσω των οδών Θερμαϊκού και Δυτική παράπλευρη οδό Λαγκαδά μέχρι που ενσωματώνεται στην οδό Λαγκαδά αμέσως μετά την πραγματοποίηση της στάσης «ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ». Στη συνέχεια κινείται επί της οδού Λαγκαδά και πραγματοποιεί δεξιόστροφο ελιγμό στην οδό Καραολή & Δημητρίου και αριστερόστροφο ελιγμό προς την οδό Ιατρού Γωγούση. Ακολούθως κατευθύνεται δεξιά προς την οδό 28ης Οκτωβρίου, αριστερά προς τη λεωφόρο Δενδροποτάμου από όπου διοχετεύεται στον κυκλικό κόμβο του ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» όπου πραγματοποιεί αριστερόστροφο ελιγμό προκειμένου να κάνει στάση στην οδό έμπροσθεν του ΚΤΕΛ. Στη συνέχεια μέσω της οδού Μοναστηρίου και Αγίων Πάντων καταλήγει στον τερματικό σταθμό επί της οδού Μαργαροπούλου.

Κατά την επιστροφή της: θα εκκινεί από την οδό Μαργαροπούλου, κατευθύνεται δεξιά στην οδό Μιχαήλ Καλού και στη συνέχεια αριστερά στην οδό Μοναστηρίου. Στο σημείο που διασταυρώνεται η οδός Μοναστηρίου ανισόπεδα με τη λεωφόρο Δενδροποτάμου, αμέσως μετά τη γέφυρα στρίβει αριστερά στο φανάρι και κατευθύνεται στον κυκλικό κόμβο. Μετά την έξοδο από τον κυκλικό κόμβο πραγματοποιεί στάση στην οδό έμπροσθεν του ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στη συνέχεια εκτελεί αριστερόστροφο ελιγμό και διοχετεύεται ξανά στον κυκλικό κόμβο προκειμένου να κατευθυνθεί στη λεωφόρο Δενδροποτάμου. Στη συνέχεια δεξιόστροφος ελιγμός στην οδό 28ης Οκτωβρίου και αριστερά στην οδό Ιατρού Γωγούση από όπου μέσω της οδού Καραολή & Δημητρίου διοχετεύεται στην οδό Λαγκαδά. Κινείται επί της οδού Λαγκαδά, μετά την πραγματοποίηση της στάσης «ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ» ανεβαίνει πάνω στην αερογέφυρα και συνεχίζει επί της οδού έως τον κόμβο Ωραιοκάστρου, όπου κατευθύνεται στον κλάδο εξόδου προς Ωραιόκαστρο. Μετά την έξοδο ακολουθεί τη διαδρομή μέσω των οδών 14ων Ηρώων Ευκαρπίας, Νότια Παράπλευρη Ευκαρπίας και Θερμαϊκού και καταλήγει στον Τερματικό Σταθμό Σταυρούπολης.

Παρακάτω παραθέτουμε τον χάρτη, τα ωράρια (προσοχή, όπως και στις γραμμές 43Υ και 45Υ τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μόνο τις καθημερινές) και τις στάσεις της γραμμής.

ΧΑΡΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 55Υ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΜΜΗΣ 55Υ
ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 55Υ

Φυσικά, όπως και ισχύει και για τις υπόλοιπες 3 γραμμές «ειδικού σκοπου» η εκτέλεσή του θα πραγματοποιείται από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]