Σύγχυση προκαλεί η νυχτερινή γραμμή του ΟΑΣΘ

Ενώ μέχρι τον Μάιο του 2018, υπήρχε η απλή νυχτερινή γραμμή 78Ν συνδέοντας το ΚΤΕΛ με το αεροδρόμιο με 4 οχήματα και σταθερά δρομολόγια κάθε μισή ώρα, αυτό αλλάζει το επόμενο διάστημα.

Ως αντικαταστάτης της 78Ν, δημιουργείται η γραμμή Ν1 ΚΤΕΛ Αεροδρόμιο νυχτερινό. Δρομολογούνται 5 οχήματα, πυκνώνουν τα δρομολόγια και γίνονται ανά 20-25 λεπτά (ανάλογα την ώρα). Αυτή την φορά όμως έχουν αφαιρεθεί επιλεγμένες στάσεις από την γραμμή. Η διαδρομή παρέμεινε ίδια με αυτήν της 78Ν. Παράλληλα δημιουργείται ως παρακλάδι της Ν1 η γραμμή Ν1Α η οποία ακολουθεί την ίδια διαδρομή με την Ν1 αλλά επιπλέον διέρχεται και από τον Α.Σ.ΙΚΕΑ.

Ενώ αποτελεί έξυπνη τροποποίηση για να μειωθεί ο κίνδυνος των πεζών που διασχίζουν την Λεωφόρο Γεωργικής σχολής, επικίνδυνη το βράδυ λόγο των ταχυτήτων, τα δρομολόγια της Ν1 ως επί το πλείστον διέρχονται από τον Α.Σ. Ώρες που δεν χρησιμοποιείται ο Α.Σ. από άλλες γραμμές (μετά την λήξη των δρομολογίων)

Στο μεταξύ όμως συνειδητοποιείται η δυσλειτουργία του συστήματος τηλεματικής ως προς την εμφάνιση γραμμάτων ΠΡΙΝ από νούμερα. (πχ. Χ1, Ν1) και αντ’αυτού, εμφανίζεται ο αριθμός 0. Επιπλέον και συγκεκριμένα για την νυχτερινή γραμμή τόσο η γραμμή Ν1 όσο και η Ν1Α εμφανίζονται στην τηλεματική ως μια κοινή γραμμή την 1Ν, μπερδεύοντας του επιβάτες.

Ενώ η λογικότερη λύση θα ήταν η κατάργηση της Ν1Α, και η παραμονή της Απλής Ν1. Αποφασίζεται το εξής…. η γραμμή Ν1 μετονομάζεται σε 01Ν και η Ν1Α σε 1Ν…. Χωρίς ίχνος λογικής η κατάσταση μπερδεύεται ακόμα παραπάνω για όλους…. Επιπλέον η γραμμές αυτές όπως και η γραμμή Χ1, που επισήμως αναφέρεται ως 01Χ, παραπέμπουν σε παρακλάδια της γραμμής 1 (ΚΤΕΛ – Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) όπως η γραμμή 1Α (ΚΤΕΛ – Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέσω αμπελοκήπων) δημιουργώντας ένα χαοτικό τοπίο… Ιδανικά οι αρμόδιο συγκοινωνιολόγοι θα πρέπει να λύσουν αυτή την προβληματική ονομασία των γραμμών

Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί !

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]