Εναρμόνιση γραμμών και προμετωπίδων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αλλαγή στις προμετωπίδες των οχημάτων. Πρόκειται για την προσθήκη του 0 μπροστά από το νούμερο των γραμμών. Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως στις γραμμές 2Κ και 3Κ του ΟΑΣΘ, όπου μάλιστα, στην γραμμή 2Κ έχει προστεθεί και η φράση «Μακεδονία» δίπλα στο «ΚΤΕΛ» ώστε να είναι διακριτό σε ποιόν σταθμό ΚΤΕΛ πάει το λεωφορείο.

Βέβαια παρά την επίσημη ονομασία των γραμμών ως 02Κ και 03Κ, σε όλους τους πίνακες πληροφόρησης στις στάσεις, όπως και στις οθόνες της τηλεματικής, οι γραμμές αναφέρονται ως 2Κ και 3Κ. Παρόμοια περίπτωση τυγχάνει και η γραμμή Χ1, που αναγράφεται στους πίνακες πληροφόρησης και στις προμετωπίδες ως 01Χ και στην τηλεματική ως 1Χ.

Παρόμοια τακτική παρατηρείται και σε λεωφορεία των γραμμών 5, 6, 7 όπου παρομοίως οι γραμμές αναγράφονται πλέον ως 05, 06, 07, με το μέτρο να φαίνεται πως θα επεκταθεί στις γραμμές 01-09 εφόσον αναγράφονται έτσι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ.

Στις φωτογραφίες παρατηρούμε τις δύο μορφές των προμετωπίδων σε λεωφορεία Leasing, με τα οχήματα 2222 και 2249 όπου φέρουν προμετωπίδα ίδιου τύπου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ενώ σε μερικά οχήματα αναπρογραμματίζονται οι ήδη λειτουργικές πινακίδες, αρκετά λεωφορεία κυκλοφορούν με απενεργοποιημένες ή μη λειτουργικές προμετωπίδες. Σε αυτή την περίπτωση η γραμμή που εκτελείται, αναγράφεται σε χαρτί Α4, κάτι που προκαλεί σύγχυση στους επιβάτες καθώς δεν αναγράφεται ο προορισμός, παρά μόνο το νούμερο.

1 σχόλιο

1 ping

  1. Και 05 , 06 ,07 ! Επίσης το 01Χ καιρό έχει που άλλαξε

  1. […] νέα έκδοση, με αριθμό 1.32 , περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, και την αλλαγή των γραμμών… Μάλιστα στις 4 του μήνα δόθηκε η εντολή στους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]