Έρχεται η γραμμή 36Χ – Θα συνδέει την Τριανδρία με Cosmos και IKEA

Ο ΟΣΕΘ σήμερα ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της τέταρτης κατά σειρά ειδικής εξπρές γραμμής, σε συνεργασία με την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, την γραμμή Νο 36Χ «Α.Σ. ΙΚΕΑ – Τριανδρία», που έρχεται να συμπληρώσει τις άλλες τρεις, τις 43Υ και 45Υ που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό εδώ και έναν μήνα περίπου, και την γραμμή 55Υ που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 24/11.

Λεωφορειακή Γραμμή Νο 36Χ «Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ»

Το δρομολόγιο μετάβασης της λεωφορειακής γραμμής 36Χ εκκινεί από τον Α.Σ. ΙΚΕΑ προς την οδό Ασκληπιού, αριστερά στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και αριστερά στην οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου όπου μέσω του κόμβου Θέρμης κατευθύνεται στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία πραγματοποιεί έξοδο προς «Mediterranean Cosmos» και μέσω των οδών Αγίας Ζώνης, Περικλέους, Λαέρτου και Αγίας Αναστασίας εισέρχεται και πραγματοποιεί τη στάση «Mediterranean Cosmos» (ivr: 15094). Ακολούθως μέσω του κυκλικού κόμβου βόρεια του εμπορικού κέντρου διοχετεύεται ξανά στην οδό Αγίας Αναστασίας προς την αντίθετη κατεύθυνση (προς Ζώνη Καινοτομίας), και ακολουθεί την πορεία των οδων Λαέρτου, Περικλέους, Αγίας Ζώνης και δεξιά στον παράδρομο έμπροσθεν της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» προκειμένου να κατευθυνθεί αριστερά στην οδό Θεσσαλονίκης Θέρμης μέσω του φωτεινού σηματοδότη. Έπειτα ακολουθεί την πορεία μέσω των οδών Καζαντζίδη, Αλλατίνη και καταλήγει στην οδό Παπαναστασίου την οποία διανύει έως τη διασταύρωση με την οδό Μπότσαρη όπου κατευθύνεται δεξιά στην οδό Μπότσαρη, δεξιά στην οδό Ανατολικής Θράκης και αριστερά στην οδό Αρτάκης. Διανύει την περιοχή της Άνω Τούμπας μέσω των οδών Αμφιπόλεως, Επιδαύρου, Δήμου Τσέλιου και Περραιβού. Από εκεί καταλήγει στην οδό Λαμπράκη έως τη διασταύρωση με την οδό Αμολιανής, από όπου μέσω των οδών Αμολιανής, Ελευθερίας, Αγίου Σπυρίδωνος και Ζαΐμη καταλήγει στον Τ.Σ. Τριανδρίας.


Αντίστοιχη διαδρομή ακολουθεί η επιστροφή της λεωφορειακής γραμμής από τον Τ.Σ. Τριανδρίας προς τον Α.Σ. ΙΚΕΑ, με την εξής διαφοροποίηση: Μετά την πραγματοποίηση
στάσης στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» (ivr: 15093) κατευθύνεται προς ΙΚΕΑ απευθείας (μέσω των οδών Αγίου Γεωργίου, Αγίας Αναστασίας και Ασκληπιού).

Σημειώνεται, ότι όπως ισχύει και με την γραμμή Νο 30 «Τριανδρία – Αποθήκη», οι διαδρομές τις ημέρες Δευτέρα (λόγω της λαϊκής αγοράς στην οδό Αρτάκης) και Παρασκευή (λόγω λαϊκής αγοράς στις οδούς Ιβηρίδος – Ορτανσίας – Φιλικής Εταιρείας)

Εκτροπή Δευτέρας: Κατά τη μετάβαση από την οδό Μπότσαρη κατευθύνεται αριστερά στην οδό Ανατολικής Θράκης στη συνέχεια δεξιά στην οδό Κλεάνθους και καταλήγει στην οδό Αμφιπόλεως μέσω των οδών Μικράς Ασίας και Βοσπόρου. Κατά την επιστροφή (Τριανδρία προς Α.Σ. ΙΚΕΑ) από την οδό Αμφιπόλεως κατευθύνεται δεξιά προς οδό Βοσπόρου, αριστερά στην οδό Επταλόφου, αριστερά στην οδό Ανατολικής Θράκης, δεξιά στην οδό Μπότσαρη και συνέχεια στο δρομολόγιο.

Εκτροπή Παρασκευής: Στο δρομολόγιο της επιστροφής, μετά την πραγματοποίηση της στάσης «ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ» επί της οδού Ελευθερίας, κατευθύνεται δεξιά στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, δεξιά στην οδό Αγίου Δημητρίου και αριστερά στην οδό Κατσιμήδη από όπου καταλήγει στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και συνεχίζει το δρομολόγιο.

Παραθέτουμε τον χάρτη, τα ωράρια και τις στάσεις της γραμμής, ακριβώς όπως αναφέρονται στην Απόφαση του Ο.Σ.Ε.Θ.

Όσον αφορά τις εκτροπές:

Ελπίζουμε αυτές οι γραμμές να επιτελέσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον σκοπό της δημιουργία τους, να καλύψουν δηλαδή τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερου επιβατικού κοινού, ειδικά αυτήν την χρονική περίδο που το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης έχει αμβλυνθεί με τα έργα του flyover.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]