Σε πιλοτική εφαρμογή η είσοδος από την 1η πόρτα σε γραμμές του ΟΑΣΘ – Δείτε ποιές!

Ξεκίνησε από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή εισόδου από την 1η σε πλήθος 10 γραμμών του ΟΑΣΘ. Αυτές είναι οι :1,4,11Τ,18,19,32Ν,45,52,59,64,Χ1,Ν1. Προηγήθηκε η κατάργηση όλων των περιορισμών εξαιτίας του κορονοιού. Παράλληλα με την υποχρεωτική είσοδο από την 1η πόρτα θα διεξάγεται και έλεγχος των απαραίτητων κομίστρων από τους οδηγούς του ΟΑΣΘ. Στα λεωφορεία των γραμμών αυτών έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Να σημειωθεί πως στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ η πρώτη πόρτα παραμένει ανενεργή. Στις υπόλοιπες γραμμές του ΟΑΣΘ η χρήση της 1ης πόρτα επιτρέπεται αλλά παραμένει στην ευχέρεια του οδηγου εάν θα πραγματοποιεί έλεγχος.

Σήμανση σε λεωφορείο της γραμμής Χ1

Σχόλιο Thesstrans

Πρακτικά αδύνατο να γίνεται έλεγχος στις γραμμές που έχουν επιλεχθεί! Οι 32 και Χ1 είναι γραμμές με μεγάλο φόρτο εργασίας. Επίσης το 52 λόγω της φύσης της γραμμής δύναται να πραγματοποιηθούν ελεγχοι. Στις 1 και 19 μπορούν να γίνονται οι έλεγχοι. Σε κάθε περίπτωση οι καθηστερισεις θα είναι μεγάλες και οι οδηγοί δεν θα πραγματοποιούν ελέγχους σε στάσεις με πολύ κόσμο. Η έλλειψη λεωφορείων οδηγει στην αραίωση των δρομολογίων και οποιαδήποτε καθηστέριση στο δρομολόγιο μεταφράζεται σε αραίωση των δρομολογίων που εκτελούνται!

Παραλληλα οι κόντρες διοίκησης και εργαζομένων δεν οφείλει οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία χρειάζεται την συνδρομή των οδηγών. Όποτε πρακτικα ελάχιστοι οδηγοί θα προσπαθήσουν να ελέγξουν με τους περισσότερους να αδιαφορούν, όντως νευριασμενοι με την διοίκηση.

Φυσικά να μην ξεχάσουμε και τους καυγάδες που θα δημιουργούνται μεταξύ παραβατών και οδηγών για τα εισιτήρια. Ο οδηγός θα πρέπει να παραμένει ήρεμος καθόλη την διάρκεια της διαδρομής και να μην διαπληκτίζεται με επιβάτες.

1 ping

  1. […] πρόσφατα, σε πλήθος γραμμών θα επιχειρηθεί έλεγχος. Διαβάστε αναλυτικά λεπτομέρειες και την άποψη μας στο… Προφανώς δεν έγινε κανένας έλεγχος, διότι θα ο οδηγός […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]