Ακόμη ένας βανδαλισμός αστικού λεωφορείου στην Θεσσαλονίκη

Σε φαινόμενο «μάστιγα» έχει μετατραπεί ο βανδαλισμός κυρίως των οχημάτων που εκτελούν τα περιαστικά δρομολόγια στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Μετά τα δεκάδες περιστατικά στις γραμμές 87, 88 και τον βανδαλισμό λεωφορείου της γραμμής 83 την σκυτάλη παίρνει η γραμμή 67 που εκτελείται από το ΚΤΕΛ Σερρών. Ενώ οι συνήθεις καταστροφές δεν έχουν σοβαρές απώλειες καθώς αφορούν ρίψη αυγών, πορτοκαλιών ,γκράφιτι και χάραγμα τζαμιών, αυτή την φορά τα πράγματα ξέφυγαν καθώς ασυνείδητοι εκτόξευσαν πέτρα στο κινούμενο όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες γραμμές όταν επιχειρήθηκε έλεγχος εισιτηρίων από τον οδηγό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χτες, Δευτέρα, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θέρμης, στην οδό Β. Ταβάκη. Συγκεκριμένα λίγο μετά την στάση «Γέφυρα» και ενώ το λεωφορείο της γραμμής 67 βρισκόταν εν κινήσει, έσπασε από ρίψη πέτρας υαλοπίνακας (τζάμι) στο πίσω μέρος του οχήματος. Χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση του οδηγού του λεωφορείου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς εντός του οχήματως, εκείνη την ώρα υπήρχαν επιβάτες. Ο οδηγός πρόλαβε να διακρίνει 3 άτομα εξωτερικά του λεωφορείου, τα οποία διέφυγαν τρέχοντας από το σημείο.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά το λεωφορείο με αριθμό στόλου 22, θα απουσιάζει από την κυκλοφορία τις επόμενες 3-4 μέρες ώστε να επισκευαστεί άμεσα ο σπασμένος υαλοπίνακας.Το κόστος της ζημιάς ξεπερνά  το ποσό των 1000 ευρώ για τα υλικά και τις εργασίες αλλά η οικονομική απώλεια ανεβαίνει σημαντικά και από την έλλειψη του συγκεκριμένου μέσου από το έργο της συγκοινωνίας. 

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί τόσο ο Δήμος Θέρμης , όσο και οι εμπλεκόμενοι συγκοινωνιακοί φορείς ΟΣΕΘ και ΟΑΣΘ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το λεωφορείο

2 pings

  1. […] καθώς ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε γραμμές του ΚΤΕΛ Σερρών αλλά και του ΚΤΕΛ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Translate »
error: Προσοχή! Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα άρθρα μας επικοινωνήστε στο: [email protected]